VM i Floorball og alle hjemmekampe sendes på DR

En af Danmarks mest voksende sportsgrene kan nu se frem til endnu mere dækning.

På landsplan går det rigtig godt for floorball. Siden sporten kom under selvstændigt forbund i 2008, er medlemstilgangen vokset med 70 procent. I dag er der godt 10.000 aktiv udøvere. (Foto: Martin Fält © dr)

Lørdagens landskampe i floorball er desværre blevet aflyst. Læs mere om det her.

Søndag kan du se både herrerne og damerne spille landskamp. Det er fra klokken 12.45 på DR TV.

Når det danske herrelandshold i floorball i december tager til VM i Tjekkiet, kan alle danske kampe ses på DR.

Samtidig har DR indgået en aftale med floorballforbundet, som betyder at alle landskampe for både herre- og damelandsholdet fra den nye hjemmebane i Frederikshavn sendes af DR.

De første kampe sendes allerede i denne weekend, hvor begge landshold møder Norge i to spændende testkampe, som har stor betydning for begge holds VM-chancer. For mændenes vedkommende møder de netop Norge i den første VM-gruppekamp, som sandsynligvis bliver afgørende for, om Danmark kan sikre sig en plads i kvartfinalen.

Kvindernes VM bliver først spillet i december 2019, men i slutningen af januar spilles alle kvalifikationskampene, og her er Danmark også i gruppe med Norge,hvor det sandsynligvis bliver mellem de to, at slaget om en billet til VM skal slås.

Norge er nøglen

Om aftalen, der sikrer alle hjemmekampe bliver vist på DR, siger formand for floorballforbundet Carsten Provstgaard Sørensen:

- Det er en historisk aftale, som skal give floorball et boost. Synligheden er rigtig vigtig for sportens udvikling med at gøre den almindelige dansker opmærksom på, at det - ud over en motionssport - også er en sport, der dyrkes på højt professionelt niveau internationalt, siger Carsten Provstgaard Sørensen med henvisning til eksempelvis Sverige, hvor floorball er en stor tilskuersport.

Han ser specielt frem til kampene i weekenden mod Norge, som vises på DRTV.

- Norge er et land, vi spejler os meget i, da vi ligger på samme sportslige niveau, så det er vigtige kampe inden VM og kvalifikationen. Norge er som regel nøglen til store slutrunder. Slår man Norge, får man en god placering. Det gjorde herrerne til sidste VM, hvor vi slog Norge og blev nummer 5, siger Carsten Provstgaard Sørensen.

Du kan se de to landskampe i Frederikshavn mellem Norge og Danmark søndag d. 11. november direkte på DR TV fra klokken 12.45.

Facebook
Twitter