Landstræneren drømmer om en femteplads til VM: ’Så rejser jeg hjem, som om vi har vundet’

Danmarks floorballkvinder indledte VM med en sejr i nøglekampen mod USA.

Dansk jubel i åbningskampen. (Foto: Per Wiklund © perwiklund.se (IFF))

Danmarks floorballkvinder kunne ikke have drømt om en bedre begyndelse på VM i Sverige.

Hele ni gange fløj plastikkuglen ind bag den amerikanske målvogter, og Danmark kunne derfor skrive to point ind i tabellen efter en komfortabel sejr på 9-6.

Opgøret var allerede før det første slagskud anset som en nøglekamp for danskerne, der også møder Thailand og Italien i gruppespillet. Begge nationer er kommet med, efter Australien og Japan har måtte melde coronaafbud.

Landstræner Martin Lytje var derfor mere end tilfreds efter dagens sejr.

- Det var en supervigtig sejr. På papiret var det den sværeste kamp i dag.

- Derfor er jeg ret fortrøstningsfuld i forhold til, at vi ender med at tage førstepladsen i gruppen nu, lyder det fra landstræneren.

Samme optimisme er der også at finde hos landsholdets anfører Cecilia De Nardo.

- Vi skal ikke bare vinde de næste kampe. Vi skal også vinde dem uden problemer og med en rimelig stor målforskel. Det giver os muligheder for at spare nogle spillere frem mod playoffkampen. Derfor er det rigtig, rigtig fedt, at vi allerede står i den her position, siger hun.

Altafgørende med gruppesejr

Skulle Danmark ende med at vinde de to kampe mod Thailand og Italien og dermed også gruppen, skal de møde den fjerdebedste nation fra gruppen med Sverige, Finland, Slovakiet og Tyskland.

De tre førstnævnte synes nærmest uoverkommelige for de tiendeseedede danskere, men tyskerne er derimod ’en ønskemodstander’, siger landstræneren.

Senest Danmark mødte Tyskland i en playoffkamp i 2015 endte det nemlig med et smalt nederlag efter straffeslag.

En række danske fans har taget turen til Sverige for at se VM. (Foto: Per Wiklund (IFF) © perwiklund.se)

Derfor bliver det også et pænt ’ja tak’ fra landsholdets anfører, hvis tyskerne venter i playoffkampen om at spille sig blandt de otte bedste nationer til VM.

- Slovakiet har taget et skridt i den rigtige retning de seneste år, og de er blevet et meget fysisk hold. De kan derfor drille nogle af de allerbedste, mens tyskerne omvendt har taget et skridt tilbage, siger hun.

Det kan lige pludselig ende med at blive et fremragende VM for Danmark, selvom der blot er spillet en enkelt kamp.

Men helt til tops kommer Danmark ikke.

Det ved landstræneren allerede nu; Sverige, Finland, Tjekkiet og Schweiz er simpelthen for stærke til, at nogle andre kan være med, siger Martin Lytje.

- Hvis vi ender med at blive nummer fem, så tager jeg hjem, som om vi har vundet VM, siger han og griner.

Danmark møder Thailand i den anden gruppekamp ved VM. Det opgør spilles på mandag klokken 15. Italien venter i den sidste gruppekamp på tirsdag.

FacebookTwitter