Legende: Gert Frank er bedste dansker

Ifølge australieren Danny Clarke er Gert Frank Danmarks bedste 6-dagesrytter nogensinde.

Michael Mørkøv i aktion under 6-dagesløbet i Ballerup, hvor han sammen med Alex Rasmussen vandt for tredje gang i træk. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Med deres sejr i 2011-udgaven af det københavnske 6-dagesløb er Michael Mørkøv og Alex Rasmussen nu oppe på siden af Kay Werner og Palle Lykke som det mest vindende danske par nogensinde. Begge par har otte sejre.

Mens Michael Mørkøv og Alex Rasmussen kun har vundet sammen, vandt de to danske stjerner fra 1950erne og 1960erne også adskillige sejre med andre makkere. I alt vandt Kay Werner 14 løb, mens Palle Lykke opnåede hele 21 triumfer.

Ifølge australieren Danny Clarke, der hører til historiens allerstørste med hele 74 sejre, er det dog ingen af de fire nævnte, der er tidernes bedste danske 6-dagesrytter.

Gert Frank vandt 20 løb

- Jeg mener, at det er Gert Frank, der er den bedste danske rytter nogensinde, siger Danny Clarke til DR Sporten.

Danny Clarke erkernder dog, at han ikke kender Kay Werner og Palle Lykke nær så godt som Gert Frank, fordi han aldrig har kørt med dem.

- Så gammel er jeg trods alt heller ikke, siger den i dag 59-årige australier.

Gert Frank vandt i alt 20 6-dagesløb fra 1977 til 1986, heraf seks af dem med Hans-Henrik Ørsted som makker. Dermed er Gert Frank den næstmest vindende dansker rundt om på alverdens 6-dagesbaner.

Internationalt er belgieren Patrick Sercu den mest vindende af alle med 88 sejre fra 1965 til 1983. Den sidste var med netop Gert Frank som makker.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk