Linigers favoritter til nytårsskihoppet

Årets første dag byder traditionen tro på skihop fra Garmish-Partenkirchen.

Simon Ammann er blandt Henrik Linigers favoritter til at vinde nytårsskihoppet fra Garmish-Partenkirchen. (Foto: Daniel Karmann © Scanpix)

SchlNytårsdag gælder det som altid en af de store årsskifte-traditioner på TV: Skihop fra Garmisch-Partenkirchen. Årets konkurrence tegner uforudsigelig og spændende og bliver helt sikkert en værdig opvarming til OL-konkurrencerne i Sochi i februar.

DR Sportens nytårs-skihop-kommentator, Henrik Liniger, giver her sit bud på fem favoritter til sejren den 1. januar. Konkurrencen kan ses nytårsdag på DR1 og her på dr.dk/sporten fra kl. 13:50.

Simon Ammann, Schweiz

(Foto: Danial Karmann © Scanpix)

Den mangedobbelte olympiske mester mangler én vigtig titel, før en lang og flot karriere kan kaldes komplet: Sejren i firebakketurneringen. Som 32-årig er det ved at være sidste udkald, og i Oberstdorf sejrede schweizeren ganske suverænt efter en ellers uimponerende sæsonstart i World Cup'en. Endnu en sejr nytårsdag vil bringe ham meget tæt på firebakke-drømmen.

Gregor Schlierenzauer, Østrig

(Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

'Schliri' lagde stærkt ud med sejre i sæsonens første to World Cup-konkurrencer, men siden er det gået ned ad bakke på den måde, som skihoppere ikke ønsker det. Heller ikke i Oberstdorf virkede han specielt velhoppende og måtte nøjes med en - efter sit eget høje niveau - lidt skuffende niendeplads. Gregor Schlierenzauer er dog forsvarende vinder af firebakketurneringen og vandt sidst sæsons World Cup, og bør stadig regnes blandt vinder-kandidaterne i Garmisch-Partenkirchen.

Anders Bardal, Norge

(Foto: Stian Lysberg Solum © Scanpix)

Sidste år sørgede Anders Jacobsen for norsk jubel på årets første dag med sin sejr i det sydtyske, og i år kan det meget vel blive til mere norsk glæde. I år er det dog navnebror Bardal, der er bedste norske bud på en vinder. Hans sæson har været stabil med syv top-ti placeringer i World Cup'en, heriblandt to andenpladser. Men en sejr mangler fortsat - den kan komme nytårsdag.

Kamil Stoch, Polen

(Foto: Fredrik von Erichsen © Scanpix)

En gylden december har sendt verdensmesteren fra 2013 op på førstepladsen i World Cup-stillingen, og derfor bør han regnes blandt favoritterne. Men optakten til 1. januar var ikke imponerende: En 20. plads i Oberstdorf. Skal han overgår sidste års samlede fjerdeplads i firebakketurneringen, skal han præstere stort nytårsdag, hvor jeg da også vurderer, at sæsonens tredje sejr er inden for rækkevidde.

Noriaki Kasai, Japan

(Foto: Daniel Karmann © Scanpix)

Veteran er for mildt et ord at bruge om den snart 42-årige japaner, som vandt i Garmisch-Partenkirchen helt tilbage i 1993 og 2001. Men han hopper stadig mod dåbsattestens tal. Seks top ti-placeringer i World Cup'en i denne sæson og en sjetteplads i Oberstdorf er imponerende for en mand, hvis jævnaldrende for længst har sat sig i tv-stationernes kommentatorbokse. Jeg tvivler på, at han har et vinderspring i sig, men en top tre-placering kan ikke afvises.

Konkurrencen i Garmish-Partenkirchen begynder 1. januar klokken 13:50. Se med direkte på DR1 og her på dr.dk/sporten. 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk