Maja Alm vinder VM-guld efter suveræn indsats

Den danske orienteringsløber var hurtigst, da der blev løbet om guldet ved VM i Skotland.

(Foto: Kell Sønnichsen © Dansk Orienterings-Forbund)

Maja Alm sørgede for weekendens anden omgang VM-guld i orienteringsløb, da hun på sprintdistancen kom i mål hele 40 sekunder foran de nærmeste konkurrenter efter 3,4 kilometer løb.

Den 27-årige dansker lagde hårdt ud på ruten i den skotske by Forres, og allerede tidligt stod det klart, at hun havde god fart i benene, da hun skabte sig en komfortabel føring allerede på de første poster.

- Det er pissefedt og helt vanvittigt. Jeg føler, at jeg har løbet med masser af kontrol i dag. Jeg prøvede at presse hårdt og var lidt i tvivl om farten. Men jeg vidste jo at den var god, så det var teknikken, der fik fokus. Det var et hårdt arbejde med mit hoved hele vejen, siger Maja Alm.

Sjette VM-medalje i alt

To af de største favoritter, den regerende verdensmester Judith Wyder fra Schweiz og sidste års sølvvinder Tove Alexandersson, måtte opgive at stille til start på grund af skader.

Og derfor var de nærmeste konkurrenter, Nadiya Volynska fra Ukraine og russeren Galina Vinogradova aldrig i nærheden af at kunne true danskerens suveræne tid.

Maja Alm var også med til at vinde dansk guld på sprintstafetten lørdag, og i alt har hun seks VM-medaljer på cv’et.

VM-debutanten Cecilie Klysner løb en god finale og fik en delt 13. plads i sin første VM-finale nogensinde.

Hos mændene blev det helt anderledes tæt: Den regerende verdensmester Søren Bobach blev bedste dansker på en ottendeplads - 12 sekunder langsommere end den svenske vinder Jonas Leandersson. Tue Lassen byttede sidste års bronzemedalje ud med en 11. plads, debutanten Jakob Edsen nåede med i den bedste halvdel som nummer 22, mens Andreas Boesen sluttede to placeringer længere nede.