Masters-vinder efter ny triumf: Det føles meget bedre nu

I 2012 måtte Bubba Watson ud i omspil om sejren. I år var han suveræn og kunne nyde de sidste huller.

Bubba Watson fik for anden gang i karrieren den berømte grønne jakke efter sejren i US Masters. (Foto: © Emanuel Dunand, Scanpix)

Bubba Watson vandt årets første majorturnering i golf - US Masters - efter en afsluttende runde i tre slag under par.

Og sejren i år var helt anderledes, end da han første gang vandt turneringen i 2012.

Han lå på en delt førsteplads, da han slog ud søndag morgen på den berømte bane i Augusta, men på ottende og niende hul lagde han afgørende afstand til forfølgerne.

- Jeg har det meget bedre (denne gang, red.), siger Watson i et interview med Fox Sports.

Den 35-årige amerikaner sluttede totalt med en score på otte slag under par. Tre slag bedre end debutanterne Jonas Blixt (Sverige) og Jordan Spieth (USA), som delte andenpladsen.

I 2012 var han i omspil med landsmanden Louis Oosthuizen om titlen. Watson vandt efter et fantastisk slag mod greenen ud fra en gruppe træer på det andet hul i omspillet.

- Slaget ud af skoven gjorde mig berømt, men det her var bedre for mig og mine nerver, min familie og sandsynligvis caddie Teddy Scott, siger Watson.

Bubba Watson grundlagde sin sejr på rundens første ni huller med fire birdies.

På 18. hul var han så langt foran, at han kunne tillade sig at bruge fire put for at få bolden i hul og stadig vinde. Men han nøjedes med to og kunne fejre sejren med sin hustru og parrets nyligt adopterede søn.

Ud over den traditionelle grønne vinderjakke er der også 1,62 millioner dollar til Watson.

Sidste års vinder, australieren Adam Scott, havde nogle skuffende dage i Georgia.

- Ni dårlige huller lørdag stoppede mig fuldstændigt og sendte mig på hælene. Derefter kom jeg bare ingen steder, siger Scott, der endte på en delt 14. plads.

Den danske veteran Thomas Bjørn forbedrede med en ottendeplads sit hidtil bedste resultat i Masters - en 18. plads i 2002. Placeringen giver Bjørn en præmiecheck på godt 200.000 dollar, men han må ærgre sig over sin afslutning.

Med fem huller tilbage lå Bjørn tre slag under par. Men bogeys på 14., 16. og 17. plettede scorekortet, og han sluttede efter de fire dags golf i par.

Den næste major af i de i alt fire er US Open i juni.

/ritzau/