Materazzi kalder Zidane arrogant

Hvad sagde Marco Materazzi til Zinedine Zidane i VM-finalen? Teorierne er mange. Materazzi kalder Zidane arrogant, men afviser at have kaldt den franske anfører for en beskidt terrorist.

Marco Materazzi har på mange måder sat sit præg på VM-turneringen. (Foto: Odd Andersen © Scanpix)

Hvad sagde Marco Materazzi til Zinedine Zidane i VM-finalen? Teorierne er mange. Materazzi kalder Zidane arrogant, men afviser at have kaldt den franske anfører for en beskidt terrorist.

Det minder snart lidt om Monty Python's sketch om vittigheden, der er så sjov, at folk risikerer at dø af latterkrampe, hvis de hører den. Fodboldfans i hele verden undrer sig over, hvilken provokation der kunne udløse en så vild reaktion fra Zidane, som efter en ordveksling pludselig stangede Materazzi?

Materazzi indrømmer, at han lod en provokerede bemærkning falde til Zidane, men afviser over for italienske medier, at han kaldte ham en terrorist, som mange mundaflæsere ellers har fået det til.

- Jeg holdt fast i hans trøje i et par sekunder. Han vendte sig og kiggede hånende på mig med et super arrogant blik og sagde: Hvis du virkelig vil have min trøje, så kan du få den senere. Det er sandt, jeg gav igen med en provokation, siger Marco Materazzi til La Gazzetta dello Sport.

På spørgsmålet om han sagde noget forulempende om Zidanes familie, siger Materazzi, at der var tale om en slags provokation, som man hører hele tiden og som bare slap ud. Men han afviser terrorist-teorien.

- Det er aldeles usandt. Jeg kaldte ham ikke en terrorist. Jeg er en ignorant og ved ikke en gang, hvad en muslimsk terrorist er. Den eneste terrorist jeg kender, er hende der, sagde Materazzi, mens han pegede på sin 10 måneder gamle datter i flyet hjem til Rom.

Det er blandt andre en antiracismegruppe fra Paris, der via sine kilder mener at vide, at Materazzi skulle have kaldt Zidane for en beskidt terrorist med henvisning til hans algeriske baggrund.

Fransk tv oplyser, at Zidane vil fortælle om episoden inden for de kommende dage.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter