Mayweather og Pacquiao sagsøges 32 gange

32 retssager fra det meste af USA og Puerto Rico mener, at kampen var yderst skuffende.

En stribe pay-per-view-seere og en barejer er rasende over at have betalt mellem 580 og 17.000 kroner for at se eller vise den skuffende kamp mellem Floyd Mayweather og Manny Pacquiao. (Foto: JOHN GURZINSKI © Scanpix)

Verdens økonomisk største boksekamp var så stor en fuser, at Manny Pacquiao og Floyd Mayweather nu sagsøges i stride strømme. Mindst 32 retssager fra det meste af USA og en enkelt fra Puerto Rico langer ud efter især Pacquiao, der ifølge sagerne burde have fortalt om en skulderskade.

- Kampen var hverken god, underholdende eller medrivende. Den var kedelig, langsom og glansløs, lyder en af anklagerne fra Texas ifølge nyhedsbureauet AP.

I alt købte 4,4 millioner amerikanere adgang til at se kampen via pay-per-view, og flere af disse er noget trætte af at have betalt mellem 89 og 99 dollar (580-650 kr.) for at se det, der var udråbt til "årtiets kamp".

Nu lyder erstatningskravet i hver sag på fem millioner dollar (32,7 mio. kr.), hvilket ifølge AP er tærsklen for føderale kollektive søgsmål. 

Boksede for pengenes skyld

Den ifølge anklagerne noget kedelige boksekamp blev vundet på point af ubesejrede Floyd Mayweather efter 12 omgange. Han skønnes at have tjent cirka en milliard kroner på kampen, mens Manny Pacquiao skulle have fået cirka 700 millioner kroner udbetalt for at bokse kampen.

Helt så mange penge betalte ejeren af Flights Beer Bar i Los Angeles ikke for at vise kampen for sine gæster. Barejeren kunne "nøjes" med at betale 2.600 dollar (17.000 kr.) - og det er rigeligt til at føle sig snydt af Manny Pacquiao og hans team.

- Det handlede kun om at få fat i folks penge, lyder det vrissent fra ejeren.

Manny Pacquiao blev opereret i sin højre skulder fire dage efter kampen, og han er sammen med sit team en del af alle sagerne. Derimod er det lidt forskelligt, hvor vidt Floyd Mayweather, hans team og arrangørerne bliver indskrevet i de forskellige søgsmål.

Manny Pacquiao blev opereret fire dage efter kampen. Her ses han tilbage i Manila. (Foto: ROMEO RANOCO © Scanpix)

Samles måske til én sag

Fælles for langt de fleste sager er ifølge AP, at Manny Pacquiao før braget skulle have løjet om sin skulders tilstand.

I et spørgeskema fra Nevada Athletic Comission skulle han have sagt "nej" til at have nogen skader - men efter nederlaget har han udtalt, at han overvejede at aflyse kampen på grund af en skulderskade.

Det næste der skal ske i forbindelse med de mange sager er, at et panel af dommere skal beslutte, om sagerne skal samles til én sag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk