Michael Laudrup er danmarkshistoriens største sportsstjerne

Michael Laudrup er blevet kåret til danmarkshistoriens største sportsstjerne ved Danmarks Idrætsforbunds store jubilæumsshow i DR's Koncertsal.

I anledning af Danmarks Idrætsforbunds 125 års jubilæum blev der lørdag aften afholdt et stort show, hvor de sidste 125 års største sportsstjerner blev hyldet i DR's Koncertsal.

Samtidig skulle danmarkshistoriens største sportsnavn kåres, og her var et felt på 125 atleter skåret ned til otte, som seerne kunne stemme på.

Her faldt valget på den tidligere fodboldspiller Michael Laudrup, der var glad for prisen, men også hurtig til at flytte fokus og hylde sine kollegaer.

- Det er med blandede følelser, at jeg står her. På den ene side er jeg fantastisk stolt over at have fået prisen. På den anden side synes jeg ikke, at man kan lave det her til en konkurrence.

- Vi snakker 125 års forskellige epoker. Vi har en masse sportsfolk, der ikke er her mere. Vi har nogle, som jeg kan huske tilbage på, da jeg var dreng.

- Til sidst vil jeg sige, at selvom jeg ikke ønsker at se det her som en konkurrence, så vil jeg sige, at hvis I har fulgt og nydt mig og mine kollegaer, ligeså meget som jeg har nydt jer, så kan jeg kun være rigtig stolt.

Michael Laudrup fejrede store triumfer i sin tid i FC Barcelona, inden han lavede det kontroversielle skifte til Real Madrid. (Foto: © Palle hedemann, Scanpix Danmark)

104 kampe på landsholdet nåede Laudrup, som blev verdenskendt for sin eminente teknik og overblik. Op gennem 80'erne og 90'erne tryllebandt han en hel fodboldverden.

Som klubspiller havde han sin storhedstid i FC Barcelona, som han fire år i træk var med til at gøre til spansk mester. I 1992 var han med til at sikre Barca klubbens første sejr i Europa Cuppen for mesterhold.

Karreiren tog fart i Brøndby, mens Laudrup også nåede forbi Juventus, Real Madrid og Ajax.

Lidt over 20 år efter, han stoppede karrieren, kan han altså kalde sig den største danske sportsstjerne nogensinde.

Du kan se hele Michael Laudrups tale øverst i artiklen.