Michael Rasmussen sat af landsholdet

Michael Rasmussen er sat af det danske landshold. Han kommer hverken til at køre VM eller OL, fordi der ifølge Danmarks Cykle Union er for mange ubesvarede spørgsmål om hans ageren.

Michael Rasmussen blev testet efter dagens etape. (Foto: Joel Saget © Scanpix)

Michael Rasmussen er sat af det danske landshold.

Direktøren i Danmarks Cykle Union (DCU), Jesper Worre, siger til DR Sporten, at Rabobank-rytteren ikke kommer til at repræsentere Danmark ved VM senere på året eller ved OL næste år.

Det skyldes, at den danske rytter flere gange har fået advarsler for ikke at fortælle dopingmyndighederne, hvor han befinder sig, når han træner.

- Vi ser så alvorligt på det, at DCUs bestyrelse i juni besluttede, at Michael ikke er en del af det danske landshold længere. Det fik han at vide den 26. juni, siger Jesper Worre til DR Sporten.

Svært ved at glæde sig over gul trøjeMichael Rasmussen erkendte onsdag, at han har fået en enkelt advarsel, men Jesper Worre bekræfter DRs oplysninger om, at han har fået flere advarsler af dopingmyndighederne.

- Vi får informationer både fra UCI og Antidoping Danmark, og vi ved, at han har fået flere advarsler. Det er egentlig fortrolige informationer, men vi vil ikke lyve i den her situation, for folk skal vide, at Danmarks Cykle Union kæmper for en ren sport, siger Jesper Worre.

Michael Rasmussen kører i øjeblikket i gult i Tour de France, men Worre har svært ved at glæde sig.

- Os, der er tæt på sporten, er ikke rigtigt lykkelige. Vi siger ikke, at Michael er positiv, men der er så mange spørgsmålstegn om hans ageren og holdning, siger Jesper Worre.

Ifølge DR Sportens oplysninger har Michael Rasmussen fået flere advarsler for enten ikke at oplyse sit opholdssted eller at være uden for telefonisk eller fysisk rækkevidde, når myndighederne har ønsket at udføre såkaldte out of competition-test.

Rasmussen: Har modtaget to advarslerMichael Rasmussen har ikke ønsket at kommentere sagen overfor DR Sporten, men han siger til Politiken, at det er korrekt, at han har modtaget mere end én advarsel.

- Jeg fik en af UCI sidste forår, som er forældet her til september. Og så modtog jeg én i juni fra både Anti Doping Danmark og UCI. I begge tilfælde drejer det sig om, at mine oplysninger om, hvor jeg var taget hen, ikke nåede frem i tide. Men de var afsendt, og i det sidste tilfælde, da jeg var taget til Mexico for at træne, som jeg plejer, vil jeg i hvert fald påstå, at det italienske postvæsen har sin del af skylden, siger Michael Rasmussen til Politiken.

VM køres til september på vejene omkring Stuttgart.

Tror du, at Michael Rasmussen er ren? Log dig ind og deltag i debatten herunder.

ExternalContent

Facebook
Twitter