Mickey startede pool-karrieren i ungdomsklubben - nu rejser han USA tynd for at blive den bedste

Mickey Krause bor egentlig i Danmark, men har på det seneste rejst rundt i USA, da mulighederne og pengene er større.

Den 22-årige Mickey Krause blev nummer tre ved US Open tidligere i marts. (Foto: © John Pedersen, John Pedersen)

I Danmark er pool "en meget lille sport".

Derfor har danske Mickey Krause de seneste uger været at finde i USA, mulighedernes land. Også når det kommer til pool.

Den 22-årige danske poolspiller bor normalt i Herlev, men efter VM i Las Vegas, hvor han blev nummer 17, valgte han at blive hængende over there.

- Herovre er der tusindvis af spillere, og så er der en masse forskellige discipliner, man kan spille. Jeg gør det mest af alt, fordi jeg synes, det er fedt. Hvis jeg kan tjene penge på det oveni, så er det megafedt, siger Mickey Krause.

Efter VM meldte han sig til turneringen US Open, hvor karrierens hidtil største resultat kom i hus med en tredjeplads i 8-ball-disciplinen, hvor han slog den russiske poolstjerne Fedor Gorst undervejs.

I løbet af sin karriere har Mickey Krause vundet DM i pool flere gange. Her ses han med trofæet i 2019. Sidste år vandt han de nordiske mesterskaber i disciplinen Ten-ball. (Foto: © John Pedersen, John Pedersen)

Russeren havde inden da vundet 10-ball-turneringen uden at tabe en kamp.

- Og så vandt han 8-ball-turneringen efterfølgende, hvor han tabte én kamp. Det var så til mig, siger Mickey Krause.

Sejren over Fedor Gorst kastede en del opmærksomhed af sig, fortæller Mickey Krause. Men vigtigst for ham var den personlige blåstempling af, at han kan slå sportens helt store kanoner.

- Det føltes virkelig godt. Fedor Gorst er en af de spillere, jeg har allermest respekt for i pool. Han er jævnaldrende, født i 2000, så det beviser meget overfor mig selv. Rigtig meget faktisk.

Den bedste i fritidsklubben

Mickey Krause stiftede første gang bekendtskab med pool, da han som 10-årig gik i en ungdomsklub, hvor der var to poolborde.

Som det konkurrencemenneske han er, blev han fanget ved poolbordene i fritidsklubben, hvor han spillede konstant, til han blev bedre end dem alle. En tankegang, der stadig følger ham den dag i dag.

- Jeg har hele tiden fortsat og tænkt, at jeg vil være bedre end dem, dem og dem. Nu vil jeg selvfølgelig være den bedste.

Der er sket meget, siden han som 10-årig stod med en kø i hånden nede i klubben til i dag, hvor han lever en nomadetilværelse i USA med et mål for øje. At blive den bedst mulige poolspiller.

- Det fedeste er, når jeg kan se videoer fra alle årene. Ser jeg tilbage fra år til år, kan jeg se, at mit spil har rykket sig rigtig, rigtig meget, siger han.

Hellere træne end gamble

I Europa kommer pengene ifølge Mickey Krause kun på en måde. Ved at spille turneringer. Men i USA er der flere måder, man kan tjene penge på.

- Herovre er der noget gambling, hvor man spiller mod hinanden om noget, man aftaler, der er turneringer, hvor de betaler ret godt, og så kan man træne folk og tjene penge på det, siger den danske poolspiller

Gamblingdelen er meget anderledes, end hvad man kender fra Danmark, forklarer Mickey Krause, men beløbene er små, og så er det en god måde at udvikle sig på.

- Det er meget fedt at spille lidt forskelligt. Jeg vil gerne træne folk i New York, hvis jeg bliver her i længere tid. Der vil de træne mere, hvor de i Texas måske vil gamble mere end at træne, siger Mickey Krause.

Det er dog ikke pengene, der trækker i den unge dansker. Det er ambitionen om at blive bedre til det spil, han elsker, og så er poolmiljøet fedt at være i, da der ifølge Mickey Krause er plads til alle. Høj som lav.

Mickey Krause har planer om at rejse til Filippinerne for at skærpe sine evner, inden han vil retur til USA. (Foto: © John Pedersen, John Pedersen)

Filippinerne bliver næste stop

USA er ifølge Mickey Krause ikke sidste destination på rejsen mod det absolutte mål om at blive den bedst mulige poolspiller.

- Jeg tror selv, jeg er rimelig tæt på toppen, men jeg vil gerne til Filippinerne i lang tid for at blive 100 procent skarp og så tage tilbage til USA eller et VM.

Flere store poolspillere har ifølge Mickey Krause taget rejsen til Filippinerne, hvor poolmiljøet er mere lukket, niveauet højt og bordene dårlige. Tre faktorer, der alle kan hjælpe Mickey Krause til at blive den bedste udgave af sig selv.

For spiller man på dårlige borde, skal man hele tiden omstille sit spil, og så vil man have lettere ved at komme tilbage på de gode borde i de store turneringer. Som brasserne, der træner fodbold i sand, inden de kommer på græs.

- Fedor Gorst, som jeg så tabte til senere til i turneringen, har været i Filippinerne mange gange og er blevet meget bedre af det. Og jeg er allerede et skridt højere nu, end han var, da han tog derned første gang, så jeg vil gerne af sted nu, da jeg kan rykke mig meget nu som ung.

Inden det absolutte mål har Mickey Krause en ambition om at komme med på holdet til Mosconi Cup, hvor Europa møder USA. Her bliver de fem bedste europæere valgt til den prestigefyldte turnering.