49-årige Jan Magnussen jagter stadig guld, mens sønnen Luca snart kan blive familiens bedste

Begge sønner har fulgt i Jan Magnussens fodspor, og han glæder sig over at kunne hjælpe dem.

Luca og Jan Magnussen tilbringer mange timer sammen på Roskilde Racing Center. (Foto: © Paw Lindegaard Nielsen)

Han er et af de allerstørste navne i dansk motorsport, og selvom han snart fylder 50, er Jan Magnussen slet ikke færdig med at køre hurtigt.

Kalenderen er stadig propfyldt med løb i forskellige dele af verden, og i denne sæson er han også en fast bestanddel i den danske motorklasse TCR, hvor han deltager for holdet Auto Lounge Racing.

Den løbsserie, og hvordan man får gjort en bil klar dertil, kan du blive klogere på herunder:

Men trods et tætpakket skema har han også stort fokus på sine to sønner, der begge deler hans passion: Kevin Magnussen, der er i gang med sin niende sæson i motorsportens kongeklasse, Formel 1, og 13-årige Luca, der kører gokart og drømmer om at følge i farens og storebrorens fodspor.

Og det er Jan Magnussen glad for.

- Jeg føler, at jeg kan bidrage med noget til deres drøm, og det giver jo noget glæde at hjælpe sine børn. Det vigtigste for mig er, at de gør det bedste, de kan. Hvis jeg kan hjælpe dem lidt i den rigtige retning, er det godt, og jeg er glad.

- Jeg glæder mig da over, at de begge valgte at gå en vej, som jeg har noget kendskab til, siger han.

Yngste søn er på mange måder foran

Mens Kevin Magnussen har været en etableret del af motorsportseliten i efterhånden mange år, er det i sagens natur en anden snak, når det handler om Luca.

Selvom talentet er der, er han stadig meget ung, så far og søn bruger mange timer på træningsbanen i Roskilde.

Og Jan Magnussen er imponeret over det, han ser hos sin yngste søn.

- Han er på mange måder foran i forhold til der, hvor Kevin og jeg var, da vi var på hans alder. Han er superdygtig og lærenem, siger han.

Hør herunder Jan Magnussen fortælle, hvad han hjælper sin yngste søn Luca med på racerbanen.

Det er dog langt fra ensbetydende med, at det bare kommer til at køre på skinner for den yngste Magnussen.

- Der er mange ting, der skal falde i hak, for det er jo en umulig drøm at have. Hvis Lucas drøm er at køre Formel 1, vil vi selvfølgelig støtte ham hele vejen, ligesom vi gjorde med Kevin. Men derfor er det jo ikke noget, der sker for enhver. Men i vores familie er det så bare sket for to af os, siger Jan Magnussen.

Kevin og Jan Magnussen kørte Le Mans sammen i 2021. (Foto: © Jean-Francois Monier, Ritzau Scanpix)

Alt andet er blevet skubbet til side

Men det kan være svært at balancere mellem både at være støttende far og erfaren sparringspartner. Derfor er Jan Magnussens fokus først og fremmest at være far.

- Min rolle er hovedsagligt at være hans far og støtte ham i det, han drømmer om. Jeg har ikke en rolle som mekaniker eller coach. Det kan være en lidt besværlig dynamik, så jeg skal træde varsomt, når jeg lærer fra mig, siger han.

Hør herunder Jan Magnussen fortælle, hvorfor han i en alder af 49 år stadig kører motorløb.

Med de meritter, som både Jan og Kevin Magnussen har på cv'et, skulle der være god mulighed for, at Luca kan lære noget af at skæve til dem.

Men de resultater er også kommet efter mange års hårdt arbejde og benhård prioritering.

- Jeg tror, at en af grundene til, at vi har haft succes med det, er, fordi vi har givet os 100 procent. Vi har accepteret, at motorsporten overtog vores liv og skubbede alle andre ting til side, siger Jan Magnussen.

Du kan følge Jan Magnussen i Danmarks fornemste motorsportsklasse, TCR, når sæsonen begynder søndag. Det sendes på DRTV fra klokken 11.45 og på DR1 fra klokken 14.20.