Afklaret Nicki Pedersen efter landsholdsexit: ’Man kan ikke lave om på mig’

Nicki Pedersen er efter en kontrovers med landstræner Hans Nielsen røget af det danske speedwaylandshold.

Tredobbelt verdensmester i speedway, Nicki Pedersen, fotograferet ved hans værksted i Brenderup. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Det er ikke nogen hemmelighed, at det aldrig går stille for sig omkring den danske speedwayprofil Nicki Pedersen. Det er selvfølgelig primært på banen, at der er dramatik på den både gode og dårlige måde, men også udenfor sker der ting og sager.

Tidligere her til aften kunne TV 2 Sport berette, at Nicki Pedersen er blevet smidt af landsholdet efter et sammenstød med blandt andre landstræner Hans Nielsen, og det bekræfter speedwaykøreren nu selv til DR Sporten.

- Der har været en intern dialog, hvor der har været nogle konflikter og uoverensstemmelser, og der har man så valgt at opsige samarbejdet, fordi man ikke er enige om de ting, der sker undervejs samt om troværdigheden, forklarer Nicki Pedersen.

- Der har været nogle episoder blandt andet den sidste, hvor jeg går op ansigt til ansigt og fortæller, at man har hørt nogen ting. At landstræneren skulle have sagt nogen ting. Jeg foretrækker at tage de ting ansigt til ansigt, men folk foretrækker mange gange at snakke i krogene, lyder det fra Nicki Pedersen.

Det drejer sig blandt andet ifølge ham selv om en påstand om, at han skulle have løjet omkring en privat operation i december, og det finder Nicki Pedersen sig ikke i.

- Når jeg siger nogle ting, der bliver gjort, så lyver jeg ikke om det. Jeg står for ærligheden frem for alt, forklarer speedwaykøreren.

Føler sig ikke uretfærdigt behandlet

Men trods kontroversen, så er det ikke en sur Nicki Pedersen, der nu ikke skal køre på det danske landshold i 2019. Han accepterer beslutningen.

- Jeg vil ikke sige, at jeg føler mig uretfærdigt behandlet. Jeg er manden, som siger tingene, som de er. Jeg tager træskoene på og siger det ansigt til ansigt til menneskerne. Det er måske nok det, som man nogen gange ikke er vant til, forklarer han.

Kontroversen med landstræner Hans Nielsen har altså været det afgørende i skilsmissen mellem parterne, og Nicki Pedersen har ingen interesse i at komme tilbage til landsholdet, så længe landstræneren er den samme.

- Man kan ikke lave om på mig. Det har jeg ikke intentioner om. Hvis Hans Nielsen skal vise, hvor skabet skal stå, så er det ganske udmærket. Så bliver det bare uden mig. Og det har de så også valgt nu, at det bliver, siger Nicki Pedersen.

- Det er fint. Jeg har været på de bonede gulve, så nu holder jeg et friår fra landsholdet. Man ved aldrig, hvad der sker fremadrettet, men lige nu vil jeg ikke have noget med samarbejdet med Hans Nielsen at gøre. Det fungerer dog som det skal med DMU (Dansk Motor Union), forklarer han.

Nicki Pedersen kommer dog langt fra til at ligge stille i det kommende år. Han fortæller, at han fortsat skal konkurrere i de nationale ligaer i England, Sverige og Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter