Anders jagter DM-hattrick med hjernerystelse: 'Fodboldspillere er de største tøsedrenge'

Den danske speedwaykører Anders Thomsen kan onsdag blive danmarksmester for tredje gang i træk.

Anders Thomsen kører i dag DM, selvom han ikke er helt på toppen. (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

En uge efter Anders Thomsen styrtede og pådrog sig en hjernerystelse stiller han til start ved DM.

Her kan speedwaykøreren sikre et vaskeægte hattrick i danmarksmesterskaberne, da han også blev national mester i 2020 og 2021.

- Den tredje er altid noget specielt. Jeg kommer ikke til at køre med hovedet under armen, men selvfølgelig kører man for at vinde, og så må vi se, hvem står øverst på pallen, når løbet er omme, siger Anders Thomsen.

Havde du spurgt ham efter styrtet i sidste uge, havde han ikke troet, han ville blive klar til onsdagens DM.

- Jeg var sgu ikke helt på toppen. Der gik lige et par dage, før jeg fandt mig selv igen. Jeg lå bare i sengen, fordi jeg havde det så dårligt, siger Anders Thomsen, der kom til skade under et løb for sin danske klub, Sønderjylland Elite Speedway.

Anders Thomsen med halskrave efter sidste uges styrt. (Foto: (privatfoto))

Men blot fire dage efter styrtet, i søndags, var Anders Thomsen allerede tilbage på cyklen, da han kørte løb i den polske liga for sit andet hold, Gorzow.

Her hentede danskeren 10 point i holdets sejr på 52-38.

- Så det var sgu egentlig okay, men jeg kunne godt mærke efter et par heats, at kroppen havde ligget stille og var forslået.

Prisen var endnu en dag i sengen, hvor han var "træt i hovedet", inden den tirsdag igen stod på genoptræning, hvor der skulle løsnes op i nakke og skuldre frem mod DM.

- Det er svært at sige, hvor jeg står til DM. Jeg føler, at jeg har gjort, hvad jeg kunne for at blive klar, og jeg har det egentlig fint. Og når man får hjelmen på, er der andre boller på suppen, siger den 28-årige speedwaykører.

Så er der ingen undskyldninger?

- Jo, hvis jeg taber, så er der selvfølgelig altid en undskyldning, og hvis jeg vinder, så er der ikke. Sådan plejer det jo at være i al sport, siger den forsvarende danske mester med et grin.

Anders Thomsen er en af tre danskere, der kører VM-grandprixer. Her ligger han nummer 13 i VM-stillingen. (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

Slippper for 'ham den gamle'

Sidste år slog Anders Thomsen den tidligere verdensmester Nicki Pedersen i kampen om DM-guldet. Men i år er den 45-årige, syvdobbelte danske mester ikke at finde ved startlinjen.

Styrt, i flertal, har sat en stopper for Nicki Pedersens chancer for at køre DM på hjemmebanen i Holsted.

I maj brækkede den rutinerede speedwaykører to ribben og punkterede en lunge i forbindelse med et styrt i den danske liga, inden han i juni styrtede på ny og brækkede hoften to steder.

- Han har godt nok været uheldig i år. Hatten af for ham, for han giver den altså gas, ham den gamle. Det er synd, og jeg håber, at han kommer på benene igen hurtigst muligt, siger Anders Thomsen om sidste års DM-sølvvinder.

Anders Thomsen toppede podiet ved sidste års DM foran foran Nicki Pedersen og Leon Madsen (th). (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

Mentaliteten i at hoppe op på cyklen selvom ribbenene er brækket eller hjernen rystet, strider nok med de fleste lægebøger. Til gengæld leder den tankerne hen på et bestemt spørgsmål.

Er speedwaykørere bygget af et eller andet specielt?

- Vi spiller i hvert fald ikke fodbold. Vi kører speedway.

For fodboldspillere piver lidt mere?

- Lidt mere? De er de største tøsedrenge, der findes. Vi kan godt køre med en brækket finger eller et brækket kraveben. Man må bare bide smerten i sig.

- Lige så snart man får hjelmen på, tænker man kun på en ting. Og det er altså at komme først over målstregen, siger Anders Thomsen, der efter DM skal køre VM-grandprix på sin polske hjemmebane lørdag.

Først gælder det DM-titlen, hvor den forsvarende mester må se sig om efter andre konkurrenter med Nicki Pedersens afbud. Og her kan en af Nicki Pedersens holdkammerater fra Holsted Tigers blive den sværeste nød at knække.

- Rasmus Jensen har vist rigtig god form, og han har hjemmebanefordel, så han går da sikkert hen og leverer et godt stykke arbejde. Jeg vil ikke sige, at jeg frygter nogen kørere, men han er nok den, der kan gå hen og gøre det, siger Anders Thomsen.

Det individuelle DM i Speedway køres på Moldow Speedway Arena i Holsted klokken 18.30 onsdag aften.