Benzin på tanken og champagnen på køl: Søndag afgøres DM i motocross

Kongerne af motocross kåres søndag, når Næstved danner ramme for DM-finalen.

Mathias Jørgensen ligger lunt i svinget til at vinde MX2-klassen. (Foto: Mikkel Wendelboe)

Der er lagt op til et brag af dimensioner, når årets DM i motocross skal afsluttes i bakkerne uden for Næstved søndag.

Nisseringen er en legendarisk bane, og der findes ikke tal på, hvor mange slag og kampe der er blevet udkæmpet af Danmarks motocross-koryfæer på netop den bane gennem tiderne.

Rammerne kunne derfor ikke være bedre til åstedet, hvor mestrene skal findes, når Næstved søndag kl. 12.00 lægger underlag til sidste afdeling til DM i motocross - den helt store finale.

Bjerregaard tæt på kongekronen

Nichlas Bjerregaard har været flot kørende i årets DM, som har været hans første sæson i MX1-klassen eller 'kongeklassen', som den så populært bliver kaldt.

53 points forspring har Bjerregaard ned til en anden rookie i den store klasse Mathias Gryning, der dog har bebudet, at han kommer til at kæmpe til årets sidste ternede flag for at se, om han kan gøre noget ved stillingen.

Kigger man længere ned, så er der også lagt op til et gigantisk drama om de efterfølgende pladser. Andreas Falden har været MX1-sæsonens helt store positive overraskelse, og han ligger til at lave sit bedste resultat nogensinde. Han er dog kun seks sølle point foran Benjamin Strate, og en sulten Benjamin på hjemmebane er noget, de færreste drømmer om at have i nakken.

Benjamin Strate har kørt flere omgange på Nisseringen end de fleste, så Andreas Falden skal skrue endnu mere op for de fine takter for at beholde sin medalje. Hele top 10 er umanerlig tæt, og vi kan godt regne med indædt kamp til det allersidste.

Erfaringen ser ud til at sejre i MX2

Mathias Jørgensen er en af de mest erfarne i MX2-klassen, og efter en turbulent sæson for alle, så ser det ud som om, at den erfaring kommer sjællænderen til gode, og han kommer ud på toppen. Mathias Jørgensen har været lige ved og næsten så mange gange, og nu kan han næsten smage guldet.

Forspringet ned til Glen Meier på andenpladsen er 41 point, så tingene skal flaske sig for Glen Meier, hvis han skal have en DM-titel med hjem til Randers.

Nikolaj Skovgaard indtager fjerdepladsen inden finalen, hvor han også sluttede sidste år, og han har et stort hul at lukke op til Felix Nilsson, hvis hjemmebanekøreren skal have en DM-medalje i år. Kaster man et blik ned over top 10, så ser det i det hele taget drabeligt ud, og mange placeringer kunne gå hen og skifte hænder til finalen.

Du kan se finalen direkte søndag fra kl. 12.00 på dr.dk/sporten eller ved at trykke her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk