Dansk motocross boomer: ’Talentmassen er massiv - og vi har en stjerne i svøb'

Motocrossen i Danmark har kronede dage, efter at Danmarks Motor Union har satset stort.

Der er fuldt fart på dansk motocross for tiden.

Talentmassen er større end nogensinde, og de internationale præstationer er imponerende. Men det er ikke en situation, man er kommet sovende til.

De seneste fem år har Danmarks Motor Union nemlig systematisk arbejdet med at udnytte den store danske talentmasse og give kørerne de bedste vilkår. Det fortæller unionens formand Jørgen Bitsch.

- Vi begyndte at fokusere mere og mere på de unge talenter og få dem sendt afsted til udlandet til et team, hvor de kunne blive løftet endnu højere.

- Det er næsten alfa og omega, at de kommer til udlandet, hvor de kan blive halv- eller helprofessionelle. Og det hjælper vi dem med. Vores landstræner Emil Larsen arbejder godt med talenterne og deres familier, og vi udnytter det gode netværk, vi har, til at sende dem til det rigtige team, hvor de kan nå det næste niveau, siger Danmarks Motor Unions formand, Jørgen Bitsch.

Den tidligere motocross-kører Søren M. Mortensen kan også fornemme, at der er større fokus på talenterne og deres udvikling i dag, end da han var aktiv. Også ude i klubberne.

- Udviklingen er gået i retning af, at man starter tidligere og tidligere med at bygge talenterne op. Og man får uddannet mange klubtrænere, som kan tage sig af de helt unge, når de er fem-seks år.

- Det er vi ved at se resultatet af nu. Danmarks Motor Union har været dygtige til at tage sig af talenterne, når de bliver sluset ind i klubberne. Få øje på talenterne, men også at guide dem og træne dem rigtigt. Derfor er der rigtigt mange på vej nu med stort potentiale, siger han.

En af dem, der allerede er noget langt i karrieren, er Thomas Kjer Olsen. Den 21-årige motocross-stjerne har formået at vinde to bronzemedaljer ved VM i den næstbedste, MX2, og i år fører han den samlede stilling, hvor han pt har vundet to ud af otte løb.

Derfor bliver han også nævnt som en af de helt store grunde til, at dansk motocross er kommet på verdenskortet de seneste år. Noget, som Thoms Kjer Olsen også selv er bevidst om.

- Det hjælper nok på det, at jeg gør det godt ude i udlandet. Jeg kan også se, at der er mange folk, der ser mig køre både til stævner og træning. Det er mega fedt for mig, og det betyder meget for mig, siger han.

De gode resultater fra Thomas Kjer Olsen er en stor inspiration for andre danske kørere, som gerne vil slå igennem på den store scene. Blandt andre for motocross-kollegaen, Nichlas Bjerregaard.

- Han har en kæmpe betydning for, at dansk motocross er nået derhen, hvor vi er nu. Thomas har gjort det så godt de sidste mange år, og har på den måde åbnet op for, at der er flere i Danmark der tænker; okay, en dansker kan egentlig også slå igennem på højeste niveau. Det har han helt sikkert åbent op for.

- Og nu får sportsgrenen måske mere opmærksomhed, når han gør det så godt. Det er en øjenåbner for mange, siger motocross-køreren Nichlas Bjerregaard.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter