Danskerbil suser mod Le Mans-sejr

Danske Michael Christensen fører sin klasse med få timer tilbage af årets 24-timers Le Mans-løb.

Michael Christensen kører i en bil af typen Porche 911 RSR i lyserød farve. AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER (Foto: Jean-Francois Monier © Scanpix)

Med få timer tilbage af de 24 timers motorræs på Circuit de la Sarthe i Frakrig ligner danske Michael Christensen en vinder af LM GTE Pro-klassen, der dækker over den tredjehurtigste bil-klasse i løbet.

Klassen, der tidligere er blevet vundet flere gange af Jan Magnussen, er utrolig tæt, men danskerens hold, Porche GT Team, er lykkedes med komme en enkelt omgang foran nummer to i klassen.

- De har kørt en god kvalifikation, deres bil er god, og så har de været heldige med safety car-perioderne. Det har skaffet dem et pænt forspring, forklarer DR's udsendte ved Le Mans Mikkel Bagger.

Der er i alt fire danskere til start i klassen: Marco Sørensen og Nicki Thiim kører for Aston Martin, mens Jan Magnussen igen i år kører for Corvette.

Den skal trilles hjem

Indtil videre ligner det en klar sejr til Michael Christensens bil, hvis de undgår ulykker.

- De har et tilpas stort forspring til, at de ikke behøver at tage chancer. Så får at sige det groft, skal de bare trille den hjem, siger Mikkel Bagger.

Den danske førerbil fik noget af en forskrækkelse med Michael Christensen bag rettet, da James Calado i sin AF Corse Ferrari 488 GTE EVO, kørte op i danskerens bil bagfra og skubbede Porchen fremad.

Hvis Michael Christensens hold vinder, vil det være den første sejr med dansk indblanding i klassen siden Jan Magnussen i 2009,