Fredag fik Leon Madsens ryg en 'rodbehandling' - i aften kører han speedway, som han plejer

Leon Madsen blev fredag opereret i ryggen, men allerede søndag aften kører han speedway i den polske liga.

- Operationen er lavet, for at jeg kan få det bedre. Jeg vil helst køre uden smerter, men nu har jeg kørt næsten hele sidste sæson med skavanker, så det her kan jeg nok også overkomme, siger Leon Madsen. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Det siges ofte, at det skal gøre ondt, før det er godt. Men hvor ondt skal det egentlig gøre, før det er dumt?

Leon Madsen, dansk speedways største navn lige nu, har i hvert fald en smertetærskel, som er udover det sædvanlige. Og længe har det gjort så ondt, at det ikke længere var godt for noget.

På det tvivlsomme cv over pådragede skader står der en brækket nakkevirvel, to fulde brud på overarmen, et fuldt brud på benet, en brækket ankel, et brækket kraveben, otte hjernerystelser og to diskusprolapser.

Kigger man udelukkende i journalen kunne man nemt narres til at tro, at den danske VM-sølvvinder fra i fjor lever en tilværelse som chrashtest-dukke på en bilfabrik. Det gør han

selvsagt
ikke, men fredag fik danskeren foretaget et indgreb, som skal lægge en dæmper på de værste smerter.

Det er i hvert fald håbet.

Leon Madsen vandt sidste år VM-sølv. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Uden bedøvelse guidede Madsen fredag morgen selv lægens hånd og nåle til de steder langs rygsøjlen, hvor de to diskosprolapser sidder.

Derefter blev nålene indført og nerverne brændt, så smertesignalerne ikke længere ville blive sendt til hjernen.

En slags neurologisk snydekode, og samtidig en ubarmhjertig øvelse, som dog meget gerne skulle give Leon Madsen færre smerter i det daglige.

- Det er svært at sammenligne operationen med noget andet - det er en sindssyg smerte. Det var som den værste dag med ondt i ryggen, og når de så brænder nerverne, så er smerterne sindssygt store, men de forsvinder gradvist igen.

Kører allerede søndag aften

Operationen fandt altså sted fredag, men allerede søndag aften skulle Leon Madsens rygproblemer være så tilpas aftaget, at han er klar til at give den gas på banen for sin polske klub Czestochowa, når årets tredje match finder sted.

Madsen, som lige nu er sæsonens fjerdebedst scorende i den polske liga, er da også så vant til at udføre sit arbejde i smerte, at søndag aftens tur på det polske grus kan klares med et par piller og en portion viljestyrke.

- Rygoperationen kan sammenlignes med en rodbehandling, hvor det gør lidt ondt et par dage efter, men det bliver gradvist bedre, og det kan ikke blive værre af, at jeg kører i aften. Så det handler mest om, at jeg måske lige skal tage to smertestillende piller og så bide tænderne sammen.

- Operationen er lavet for at jeg kan få det bedre. Jeg vil helst køre uden smerter, men nu har jeg kørt næsten hele sidste sæson med skavanker, så det her kan jeg nok også overkomme. Det er lidt noget lort at døje med to diskosprolapser i ryggen, når man dyrker sport på et højt niveau.

Facebook
Twitter