Gulddysten spidser til inden fjerde afdeling af DM i motocross 

DM i motocross nærmer sig sin afslutning, og to kørere har skilt sig ud inden afdelingen i Aalborg.

Mathias Gryning (forrest) skal give Nichlas Bjerregaard bahjul i Aalborg, hvis han skal have en chance for at vinde DM. (Foto: Caroline Joelsson © MxCarro.se - Caroline Joelsson)

Det er længe siden at DM i motocross har gæstet Dallbanen ved Aalborg, men søndag vender feltet tilbage til hårdbanen syd for den nordjyske hovedstad, og det er med spændingen intakt, at fronterne trækkes op på ny.

Kan nogen slå Bjerregaard?

Nichlas Bjerregaard har været flyvende i årets DM, som samtidig er hans første sæson i MX1-klassen. Manden med nummer 377 på sin crosser har vundet imponerende fem ud af seks heats, og det var da også med to heatsejre, at han tog fra Mors ved seneste afdeling.

Udover et DM-trofæ i sigte kommer Nichlas Bjerregaard til Aalborg med om muligt endnu større motivation, end han plejer. MX1-klassens superstjerne har nemlig hjemmebane i Aalborg, så det er en ordentlig mundfuld der ligger og venter for de øvrige kørere.

Mathias Gryning er den, der ligger tættest på i den samlede stilling, men han er stadig 50 point nede, og MG334, som han kaldes i motocross-kredse, kæmper fortsat med en nerveskade i skulderen, som han skal overkomme, hvis han skal gøre sig håb om en medalje af guld.

Tredjepladsen i tabellen indtages af den helt store overraskelse i denne sæson, nemlig Andreas Falden, der fortsatte sin imponerende pointhøst på Mors. Kan sjællænderen gøre det en fjerde gang i Aalborg? Underlaget skulle ligge lige til ham.

Rækken af interessante kørere er lang, og rækken af interessante spørgsmål forud for afdelingen i Aalborg ligeså. Laver Rasmus Lynggaard, Benjamin Strate eller svenske Rasmus Sjöberg endnu en stærk præstation? Er hjemmebanehelten Kim Sørensen kommet sig helt over sin skade? Kan nogen røre Nichlas Bjerregaard?

Netop Kim Sørensen er den eneste, der har stjålet et heat fra Nichlas Bjerregaard, og efter alverdens uheld i en sæson, hvor han ellers lignende en der kunne køre med om titlen, er Kims tørst efter at gentage den bedrift enorm.

MX1-klassen er sprængfarlig, og proppet med potentielle podiekandidater. Vi får spændingen udløst på søndag.

Mathias Jørgensen holder fast i MX2

Mathias Jørgensen kommer til Aalborg med den samlede føring, og veteranen i klassen ser ud til at holde stand. Han tog en andenplads med sig fra Mors efter at have vundet andet heat, og han har set stærk ud i de regionale løb, der har ledt op til fjerde afdeling af DM.

22 points forspring har Mathias Jørgensen ned til nummer to i tabellen, Glen Meier, der ellers startede sæsonen med at lede an. Glen Meier blev treer på Mors og skal forsøge at finde en måde at vriste point fra Mathias Jørgensen i Aalborg.

Svenske Felix Nilsson indtager den samlede tredjeplads i tabellen, og han er tilmeldt i Aalborg også. Svenskeren har dog været styrtet og ude med en skade kortvarigt i mellemtiden, men han skulle være klar til at forsvare de blå/gule farver.

Samtidig vil Jakob Kjær Nielsen, der var regnet som en titelkandidat inden sæsonen gik i gang, nok gerne have hævn efter en forfærdelig afdeling på Mors. Desuden skal vi også holde øje med det kvindelige islæt, da både Sara Andersen og Line Dam Nielsen gjorde det fantastisk på Mors, og de er begge klar igen, når MX2-klassen stiller til start i Aalborg.

Du kan se DM i Motocross direkte søndag fra kl. 12.00 på dr.dk/sporten eller ved at trykke her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk