Jan Magnussen vinder på Jyllandsringen: 'Fuldstændig som i gamle dage'

Den garvede danske racerkører Jan Magnussen vandt søndag det første løb i den danske TCR-motorserie.

Jyllandsringen bød søndag på sol, duften af benzin og det største motorløb på dansk asfalt.

Det første af i alt syv løb i den danske TCR-serie blev afholdt på det ikoniske motorsportsanlæg, og her var det Jan Magnussen fra holdet Team Auto Lounge, der kunne lade sig hylde efter søndagens tre heats.

- Det er fantastisk. Fuldstændig ligesom i gamle dage, lød det fra Jan Magnussen umiddelbart efter finaleheatet.

Se afslutningen på løbet og interviewet med vinderen i videoen øverst.

49-årige Jan Magnussen høstede 57 point i de tre heats og nappede akkurat den første løbssejr i TCR-sæsonen, hvor holdkammeraten, svenske Kevin Engman, med 56 point måtte tage til takke med andenpladsen. Gustav Birch tog tredjepladsen med 49 point.

Mesteren vandt først, men kom så i problemer

I første heat var det den seksdobbelte og forsvarende TCR-mester, Kasper H. Jensen, der var hurtigst af alle. Bag ham var unge Gustav Birch fra samme hold i en heftig duel med bundrutinerede Jan Magnussen om anden- og tredjepladsen. Her slog ungdommen erfaringen.

Systemet vil det sådan, at top 10 bliver vendt på hovedet til andet heat, så vinderen fra første, Kasper H. Jensen, måtte starte som tier, mens tiendepladsen, Lars Højris Nielsen, statede fra pole position.

I andet heat måtte Kasper H. Jensen hurtigt køre i pitten på grund af en defekt efter et sammenstød.

- Det er langt fra optimalt, lød det kort efter fra Kasper H. Jensen.

Kasper H. Jensen fik langt fra den eftermiddag, han havde håbet på. (Foto: © Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix)

Med den forsvarende mester ude af ligningen i andet heat kunne svenske Kevin Engman køre sin første heatsejr i den danske TCR-serie hjem med en stensikker førsteplads. Svenskeren kom i mål hjem med seks sekunder ned til Kevin Brandsborg på andenpladsen. Michael Markussen blev treer i heatet, mens Magnussen endte som sekser.

Til tredje heat fik Kasper H. Jensen styr på stykker og stumper og kunne derfor starte som syver.

Det var dog holdkammeraterne fra Team Auto Lounge, svenske Engman og Jan Magnussen, som kæmpede om førstepladsen og dermed den samlede sejr.

Efter et uheld til Lars Højris Nielsen og en ufrivillig pause blev heatet genoptaget, og her fik svenskeren slået et lille hul til den garvede danske racerkører, men på næstsidste omgang kørte Magnussen forbi Kevin Engman og tog sejren.

Den forsvarende TCR-mester, Kasper H. Jensen, blev femmer i sidste heat og sluttede på en samlet syvendeplads.

Løbet på Jyllandsringen var sæsonens første, men det er ikke sidste gang, at kørerne skal forbi det midtjyske. Næste løb i TCR finder sted på Djursland i midten af juni.