Jan Magnussen vinder stort mesterskab i USA

Racerkøreren Jan Magnussen vandt sammen med sit hold, Corvette Racing, en amerikansk sportsvognsserie.

Jan Magnussen vinder IMSA-mesterskabet i USA med sit Corvette-hold. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den danske racerkører Jan Magnussen vandt natten til søndag dansk tid den samlede sejr i den amerikanske sportsvognsserie WeatherTech SportsCar Championship.

Danskeren sikrede sig sejren sammen med sin spanske holdkammerat på Corvette Racing, Antonio Garcia, efter det lykkedes teamet at blive nummer otte i den ti timer lange sæsonfinale, Petit Le Mans på Road Atlanta.

Det er fjerde gang i karrieren, at Magnussen kan kalde sig vinder af serien.

- Det er en fantastisk følelse at kunne tage titlen igen i år. Det har uden tvivl været en udfordrende og frustrerende sæson uden sejre, men vi har været konsistente og hentet en masse podieresultater, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Inden den samlede sejr kom i hus, var der masser af drama på banen i Atlanta.

Med tre timer tilbage af løbet kørte Garcia galt og pådrog bilen store skader.

Men efter blot fem et halvt minut i garagen fik mekanikerne skiftet de ødelagte dele på bilen, som kom tilbage på banen og sluttede på ottendepladsen.

Netop nok til at sikre den samlede sejr i serien.

- Antonio var ødelagt over uheldet, og det kan jeg godt forstå. Jeg ville jo have haft det på fuldstændig samme måde. Men vi er racerkørere, og vi presser den alt, hvad vi kan, for at vinde. Og så sker sådanne ting.

- Men missionen lykkedes. Vores mål er at vinde mesterskaber, og det gjorde vi i denne weekend, siger Jan Magnussen.

Løbet blev blandt andet overværet af Jan Magnussens søn Kevin Magnussen, der er i USA for at køre Formel 1 i den kommende weekend.

/ritzau/