Mesterlige Michelle vandt karrierens største titel fredag: I dag kan hun vinde VM

Fredag blev Michelle Gatting den første kvinde til at vinde Ferrari Challenge Europe.

Michelle Gatting kunne fejre den samlede sejr før det sidste løb. (Foto: Iron Lynx)

Hvornår kan der jubles over en fjerdeplads?

Jo, det kan der såmænd, når fjerdepladsen sikrer dig sejren i løbsserien Ferrari Challenge Europe.

Det ved aarhusianske Michelle Gatting.

Godt nok kørte hun ikke først over stregen på racerbanen Mugello, der ligger lidt uden for Firenze.

Men fjerdepladsen betød, at konkurrenterne ikke længere kunne hente hende i den samlede stilling i den præstigefyldte Ferrari-serie, hvor hun i år to gange har vundet en løbsafdeling og syv gange har kørt sig på podiet.

- Da jeg kom ned i pitten havde hele mit team fået lavet t-shirts, hvor der stod "We’re proud of you Michelle – Vi er stolte af dig, Michelle". Da alle stod og klappede ad mig, var det svært at holde tårerne tilbage.

Og det var rigelig grund til at juble, mener BT's motorsportskorrespondent, Peter Nygaard. Han kalder sejren 'stor' og roser Michelle Gatting for at køre fra konkurrenterne i en 'mellemstor europæisk motorsportsklasse' hos sportssatsende Ferrari, der næste år skal køre VM for sportsvogne for første gang i mange år.

- Det er helt klart et skridt i den rigtige retning. Jo flere pokaler, du kan vinde, desto bedre. Det er helt sikkert noget, der vil hjælpe hende. Ikke mindst overfor Ferrari, som har store planer i motorsporten, siger han.

Michelle Gatting håber, at hun med sejren kan være med til at vise vejen for andre kvindelige racerkørere. (Foto: Iron Lynx)

Verdensmesterskabet afgøres i dag

Michelle Gatting er også sikker på, at hun med sejren har gjort sit for at overbevise nogle folk i motorsportsverdenen.

- Jeg har virkelig kæmpet i lang tid for at bevise overfor både mig selv og mange andre i motorsport, at en kvinde sagtens kan vinde et mandsdomineret mesterskab, siger hun, inden hun bliver afbrudt af motorstøj fra accelererende biler i baggrunden.

- Hov, der er lige en start i baggrunden, siger Michelle Gatting undskyldende.

Hun er stadig på den italienske racerbane, for senere i dag skal hun igen i bilen, når titlen som verdensmester i Ferrari-serien skal uddeles samme sted.

Michelle Gatting begynder løbet fra en position som nummer to, men er kun forsigtig optimist i forhold til at hente endnu en topplacering, da hun kører med "den samme trætte motor", som hun har brugt hele sæsonen.

Nogle af konkurrenterne har brugt 750.000 kroner på at skifte motor, og det betyder, at de kan køre seks eller syv kilometer i timen hurtigere end hende på langsiden.

- Banen er enormt svær at overhale på, så jeg skal lave en god start og tage føringen fra start. Men hvis vi kommer til at ligge tæt, så bliver det et problem, fordi jeg mangler power i forhold til nogle af de andre.

- Selvtillid giver desværre ikke mere fart på langsiden. Men hvis jeg kommer til at ligge i front fra begyndelsen, så er jeg faktisk ret sikker på, at jeg sagtens kan køre den hjem.

FacebookTwitter