Missionen var et kvindeligt racerhold: I aften forløses drømmen ved legendarisk racerløb

Søndag køres udgave nummer 105 af det legendariske amerikanske racerløb Indy 500.

Holdejer Beth Paretta har på fire måneder stablet et hold på benene, der nu har kvalificeret sig til Indy 500. (Foto: Brian Spurlock © Represented by ZUMA Press)

Kvinde i en mandsdomineret verden. En kliche, vi efterhånden har hørt en del gange. Og mon ikke den også er ved at tabe lidt af pusten.

I hvert fald i motorsport, hvor flere kvindelige kørere de seneste mange år har bidt skeer med deres mandlige konkurrenter.

Alligevel er der et ekstra øje på Paretta-holdet, når racerkørerne søndag aften trykker speederen i bund til den 105. udgave af det prestigefyldte Indy 500.

For det er ikke kun bag rettet i Paretta-raceren, der er en kvinde i front. Holdet ejes af Beth Paretta, som for blot fire måneder siden fik den idé, at hun ville samle et hold hovedsageligt bestående af kvinder, som kunne føre et hold til Indy 500.

I sidste weekend blev idéen til virkelighed, da Paretta-holdet, med den schweiziske racerkører Simona De Silvestro bag rettet og en række kvinder i pitten, kvalificerede sig til det legendariske løb.

  • Simona De Silvestro sidder bag rattet på Paretta-holdet. (Foto: Brian Spurlock © Represented by ZUMA Press)
  • Simona De Silvestro frisk ud af raceren efter at have kvalificeret sig til Indy 500. (Foto: EDWIN LOCKE © UPI)
1 / 2

Ikke kvinder på bekostning af mænd

Paretta-holdet består af 31 personer. Fordelingen er 19-12 i kvindernes favør. Men selvom kvinderne er i overtal, og det har været en bevist strategi fra Beth Parettas side, så handler det først og fremmest om at skabe en konkurrencedygtigt racerteam.

- Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke handler om at vælge kvinder på bekostning af mænd, siger Beth Paretta til ESPN.

Selvom holdet er mindre end et halvt år gammelt og målrettet har arbejdet på at nå Indy 500, så stopper drømmen og ambitionerne ikke ved denne weekends løb. Men når man i de kommende år hører om Paretta-holdet, så skulle det gerne være resultaterne, som taler.

- Mit håb er, at om fem år, så er det, at vi er et hold bestående mest af kvinder, den mindst interessante historie om os, siger hold-ejer Beth Paretta.

Simona De Silvestro og Beth Paretta efter kvalifikationen til Indy 500. (Foto: Darron Cummings)

Har krævet hårdt arbejde

Hvad kræver det så at nå Indy 500, når man for fire måneder siden stod uden mandskab? Mest af alt kræver det vilje, dedikation og træning. Masser af træning.

De seks kvinder, som er med i pitten for Paretta-holdet, når Indy 500 køres søndag aften, har trænet to timer om dagen, fire gange om ugen de seneste tre måneder.

Og når man skal balancere jagten på motorsportsdrømmen med et fuldtidsarbejde, betyder det, at mødetiden i garagen hedder 04.30, og kvinderne var der altid før Shaun Rinaman, som har trænet dem op til Indy 500. Det fortæller han til ESPN.

- Når jeg mødte klokken 04.28, stod de allerede klar. De mænd, jeg træner, er gode, men de her kvinder har bare et ekstra niveau af dedikation.

Paretta-kvinderne og de andre hold i jagten på sejren i Indy 500 søndag klokken 18.00. Løbet kan følges direkte på Viaplay.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk