Nicki Pedersen har vundet sit sidste verdensmesterskab

Søndag stod det klart, at Nicki Pedersen ikke får tildelt et wildcard til næste sæsons VM-serie.

Nicki Pedersen kommer ikke til at køre i VM-serien næste sæson. Han har ikke fået tildelt et wildcard. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Der kommer til at mangle noget kant, når VM-serien i speedway vender tilbage i 2019.

Nicki Pedersen, dansk speedways enfant terrible, har været med siden 2002, og det ridt har kastet tre verdensmesterskaber af sig. Nu er det slut.

Ved sæsonens sidste grandprix lørdag i Torun lykkedes det ikke Nicki Pedersen at kvalificere sig til semifinalen, og derfor sluttede han sæsonen med en samlet 11. plads.

Der bliver heller ikke delt noget VM-wildcard ud til Nicki Pedersen, meddelte VM-arrangørerne så ud søndag, og det ærgrer den 41-årige veteran, der gerne ville have givet den gas en sidste gang i VM-sammenhæng.

- Det er da vemodigt, og jeg er lidt ærgerlig over situationen, for det har været en bragende sæson med op- og nedture. Jeg ville gerne have sluttet af med manér i grandprixet, siger Nicki Pedersen.

Tror det handler om politik

Nicki Pedersen er i stedet for et wildcard blevet tilbudt en reserveplads, men det kommer ikke på tale.

Billetterne er i stedet gået til Matej Zagar, Patryk Dudek, Martin Vaculig og danske Leon Madsen.

- Jeg har fået at vide, at jeg er valgt som førstereserve, men det har jeg takket nej til. Jeg skal videre i min forretning, og jeg kan ikke stå til rådighed med to dages varsel.

- Jeg tror, der er gået politik det. Jeg har før mistet en landsholdsplads til de unge drenge, og før eller siden skal man jo have nogle nye kørt i stilling. Leon Madsen har gjort det rigtig godt og er blevet europamester. Men der er to kørere med nye flag i VM-serien, og de får et wildcard på bekostning af andre. De vil gerne have så mange forskellige flag med som muligt, siger Nicki Pedersen.

Betyder det, at du har kørt dit sidste løb?

- Jeg har nok kørt mit sidste VM-løb. Jeg skal ikke ud og køre kvalifikationsløb for at komme ind i VM-serien, det kan jeg slet ikke forestille mig. Jeg er stadig i høj kurs ude i ligaerne, hvor jeg driver min forretning. Men i grandprix-serien, der er jeg færdig, lyder det fra Nicki Pedersen.

Facebook
Twitter