Nicki Pedersen kunne let udtage sig selv, men landstræneren vil noget større med dansk speedway

Speedway-stjernens første mesterskab som landstræner endte med EM-sølv. Nu ser han frem mod VM for hold, hvor han ikke er bleg for at udtage sig selv.

Lørdag var Nicki Pedersen med til at sikre Danmark EM-sølv i sin første speedway-konkurrence som landstræner. (Foto: © TT NEWS AGENCY)

Ja, ja, 100 procent, "det kløede sgu da" i Nicki Pedersens giv-den-gas-muskel.

Men den tidligere verdensmester i speedway måtte ikke hoppe på "cyklen" og hjælpe til, da det danske landshold lørdag kørte en sølvmedalje hjem ved EM for hold i Tyskland.

Nicki Pedersen er nemlig landstræner, og selvom han stadig er aktiv kører, havde den 46-årige fynbo valgt ikke at udtage sig selv til sit første mesterskab som chefstrateg.

- Jeg kunne let have peget på mig selv, for jeg har kørt godt i Polen og slår gutterne på landsholdet i ny og næ, siger Nicki Pedersen.

- Men det hele handler om at skabe et godt landshold frem mod VM for hold i juli. Vi skal stille med de bedste, og ja, det kan godt være, at jeg selv er med til den tid, men det vigtigste er, at de andre også bliver kørt i stilling.

Ifølge landstræneren kunne hans mandskab muligvis have fravristet Polen guldet, hvis alt var faldet ud til danskernes fordel, men han er nu også godt tilfreds med sølvmedaljen.

- Jeg er spændt efter i dag og har en god mavefornemmelse. Vi er på vej i en positiv retning, og gutterne blomstrer op, når jeg siger noget. Det er fedt, at jeg kan hjælpe Danmark mod noget større, siger Nick Pedersen, der er tredobbelte verdensmester.

Landstræner Nicki Pedersen (th.) havde udtaget følgende til sin EM-trup: Mikkel Michelsen, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen, Andreas Lyager og Emil Breum. (Foto: © Danmarks Motor Union, Danmarks Motor Union)
Landstræner Nicki Pedersen (th.) havde udtaget følgende til sin EM-trup: Mikkel Michelsen, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen, Andreas Lyager og Emil Breum. (Foto: © Danmarks Motor Union, Danmarks Motor Union)

"En meget let beslutning"

Vejen mod "noget større" går gennem en masse analyser og hårdt arbejde, forklarer Nicki Pedersen. EM gav et godt udgangspunkt for de planer, som han og resten af landsholdet nu skal til lægge for VM.

- Vi skal være stærkere på alle parametre. Det er for eksempel sådan noget som at være hurtigere i startfasen. Vi skal hjem og analysere videre, så vi kan holde farten hele vejen rundt på banen, ligesom vi så Polen gøre det, siger Nicki Pedersen.

Han nyder sin nye rolle som landstræner - en rolle, han blev udpeget til i december sidste år. Han føler, at han kan bidrage med meget fra sin baggrund som topkører, men det betyder langt fra, at Nicki Pedersen er på vej mod en tilværelse som fuldtidstræner.

- Så længe jeg kan køre fra drengene og slå dem på starterne, så kører jeg. Landstrænerposten er fascinerende, for jeg vil gerne skabe en ny verdensmester. Vores sidste individuelle verdensmester var Nicki Pedersen (i 2008, red.), og det kunne være fedt at lave en ny, siger Nicki Pedersen.

Den danske landstræner vil ikke afsløre, om han allerede nu har en god ide, om hvem der skal med til VM, for det er stadig "early days".

- De andre grand prix-kørere siger allerede, at de vil have mig med. Jeg har slået dem et par gange i den polske liga, så de ved godt, at jeg giver den gas, siger Nicki Pedersen.

- Vi skal have de bedste med på holdet, men det tager vi til den tid. Det vigtigste er, at landsholdet igen kommer frem i bussen, så vi kan skaffe medaljer til Danmark.

Derfor bliver Nicki Pedersen på ingen måde sur eller utilfreds, hvis den danske landstræner vælger at droppe sig selv, når VM-holdet skal udpeges. Så meget selvindsigt har han dog, lader han forstå.

- Jeg er måske en idiot, men jeg er ikke en komplet idiot. Hvis jeg ikke er god nok, skal jeg ikke med. Det er ikke en nødvendighed for mig at køre, men det er et must at hjælpe de andre. Det bliver en meget let beslutning, understreger Nicki Pedersen.

VM for hold køres den 25.-29. juli i Polen.