OPTAKT Anden afdeling af DM i motocross bliver en gyser

Søndag har DR Sporten motocross på programmet, når Roskilde lægger bane til anden afdeling af årets DM-serie.

Årets DM i motocross startede med et brag i Randers for tre uger siden, hvor der i både MX1 og MX2 var absolut spænding om topplaceringerne.

Søndag skal kørerne så på banen igen for at køre anden afdeling af DM-serien. Denne gang på Hedelandsbanen i Roskilde.

Hvis tendensen fra Randers fortsætter, så er der lagt i kakkelovnen til en afdeling, der får os ud på kanten af stolen. Kørerne har i hvert fald gjort deres hjemmearbejde og er klar til at levere drama og underholdning.

Kongeklassen er lige

I Randers udviklede MX1-klassen sig til en nervekrig imellem tre kørere. De to rookies, Nichlas Bjerregaard og Mathias Gryning, der er kommet op fra MX2 med tre DM-titler fordelt imellem sig, og så rutinerede Kim Sørensen.

Kim Sørensen har brugt vinteren i Spanien og har gjort et større forarbejde end han har gjort før. Det gav pote i Randers. Med bundsolid og hurtig kørsel, sikrede Kim Sørensen sig nemlig første stik og fører serien an til Roskilde. Han er dog á point med Nichlas Bjerregaard, der styrtede fra førstepladsen i andet heat i Randers, og som kommer til Sjælland sulten efter revanche.

Mathias Gryning kørte godt op med de to i starten af begge heat til første afdeling, men nerveproblemer i skulderen så ham tabe pusten imod slutningen. I mellemtiden har Mathias Gryning dog kørt flot til de svenske mesterskaber, så måske han kan stå distancen på søndag.

- Den er svær at forudsige. Nichlas Bjerregaard lod til at have et lille overtag tempomæssigt i Randers, og historisk har Hedelandsbanen ikke været så flink ved Kim Sørensen, men den røde nummerplade (løbets fører) gør noget ved en kører, siger DR Sportens kommentator, Mikkel Wendelboe.

– Jeg tror også, de skal holde øje med Benjamin Strate. Han kørte flot i Randers efter at være styrtet voldsomt under træningen. Han kører altid stærkt i Roskilde. Det bliver i hvert fald spændende.

Åben slagveksling i MX2

Det var forudset, at MX2-klassen ville blive en neglebider i år, og kørerne gjorde ikke den spådom til skamme i Randers. Vi havde to forskellige heatvindere, men føreren efter første afdeling endte hos Glen Meier via to andenpladser.

Glen Meier huserer normalt i EM og til det tyske mesterskab, men han har meldt sin ankomst til alle afdelinger af DM i år. Han er virkelig hurtig på det hårde underlag, og tempo får han brug for, for på andenpladsen ligger Mathias Jørgensen og puster ham i nakken.

Mathias Jørgensen er en af de mest erfarne i klassen, og han er flyvende stærk på hjemmebanen i Roskilde. Sidste år vandt han et heat der, inden han desværre blev skadet i det andet, og den statistik er han ivrig efter at få lavet om.

- Igen er det svært at forudsige. Mathias Jørgensen er en erfaren ræv, og han kører stærkt på Hedeland, han har dog været styrtet på banen i weekenden, og har slået sig, men hvor meget, får vi først at se søndag.

- Vi skal heller ikke glemme at Glen Meier har leveret et par af sine bedste resultater i EM på hårdbane. Jeg håber samtidig at Jakob Kjær kommer i topform, og kan køre med om sejren, men det virker desværre tvivlsomt om han er 100%.

- Jeg glæder mig også til at se et par af svenskerne, måske især Pontus Jönsson, der har hjulet fra hele den danske top et par gange til de svenske mesterskaber i år. I det hele taget, bliver det en battle royale af dimensioner i MX2-klassen, med virkelig mange kørere i spil om podiepladserne, siger Mikkel Wendelboe.

Afdelingen er en smule ramt af skader. Jakob Kjær Nielsen kørte med en rygskade i Randers, han stadig kæmper med at blive kvit. Bastian Bøgh Damm, der ellers var flot kørende i Randers, havde en hård EM-afdeling i Letland, så vinderen af første heat i Randers er nødt til at blive hjemme for at pleje kroppen.

Der er dog stadig mange crossere med fart i dækkene, så det bliver med garanti spændende til det sidste.

Husk at se med her på siden, når vi sender hele anden afdeling af DM i motocross på søndag. Du kan finde direkte adgang til udsendelsen via nedenstående link:

I videoen oven for kan man se højdepunkter fra sidste års dramatiske afdeling i Roskilde.

Facebook
Twitter