Rent kvindeteam går efter et stort resultat til Le Mans: ’Folk respekterer os fuldt ud’

Michelle Gatting er i spidsen for det første rene kvindeteam siden 2009, og hun har planer om at markere sig.

Michelle Gatting og hendes team Kessel Racing er klar til at imponere ved årets Le Mans. (Foto: PASCAL SAIVET / MPS AGENCY © imago images / PanoramiC)

Det er de berømte 24 timer på de berømte veje omkring den franske by Le Mans. Det er meget få af verdens bedste kørere, som får lov til at prøve det, men nu kan den danske topkører Michelle Gatting skrive sit navn på listen.

Fra lørdag til søndag har hun nemlig fornøjelsen af at køre i LM GTE Am-klassen sammen med sit team Kessel Racing i det anerkendte 24 timers løb Le Mans.

- Det er stort at være hernede første gang, fordi det hele er nyt og folk tager sindssygt godt imod os og vores lidt anderledes projekt, siger Michelle Gatting.

Det 'anderledes' projekt, som Michelle Gatting omtaler, har fået masser af opmærksomhed i internationale medier. Begge danskerens holdkammerater er nemlig også kvinder.

Det er dermed det første rene kvindehold siden 2010.

- For os er det vigtigt, at der ikke er fokus på, at vi bare er tre kvinder, som har fået muligheden, fordi vi er kvinder. To af os er professionelle racerkører, og vi kører 100 procent for at skabe et godt resultat, og ikke bare for at være med, siger Michelle Gatting.

- Jeg er en racerkører, som slet ikke kører bare for at være med og for at kunne sige, at jeg var med på Le Mans. Jeg skal køre her for at skabe det bedste resultat, så vi kan blive anerkendt som racerkører og ikke bare som de tre kvinder, forklarer hun.

Michelle Gatting har været racerkører på højt niveau, siden hun var 11 år, og hun har gentagne gange vist frem, at det er noget, som hun har et kæmpe talent for.

Har selv skabt respekt

Tidligere på året blev den kvindelige trio i Kessel Racing Ferrari nummer to i åbningen af den europæiske Le Mans-serie, og det er ikke gået ubemærket hen.

- Folk respekterer os fuldt ud. Vi har fået den respekt og anerkendelse, vi skal have, ved at slutte på en andenplads i det første løb, vi havde i år i vores projekt, siger Michelle Gatting.

- Folk ved godt, at projektet er anderledes, men der er en respekt omkring os, fordi det er noget, vi selv har skabt gennem gode resultater, som folk egentlig ikke havde regnet med, forklarer hun.

Den anden danske topkører, Christina Nielsen, var den eneste kvinde til start ved Le Mans sidste år. Hun er dog ikke med i år.

Til gengæld står Michelle Gatting ikke alene som kvinde med sine to holdkammerater.

- Vi er tre meget forskellige personligheder og vidt forskellige aldre. Manuella er 35 og har to børn, Rahel er 33 og jeg er 25. Men vi passer rigtig godt sammen, lyder det fra danskeren.

Michelle Gatting til Gokart Mini Le Mans event i Herlev tidligere på året med Kevin Magnussen. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

- Jeg tror, det ville være svært at sætte tre kvinder sammen, der var lige så stædige som mig. Det ville aldrig fungere. De er gode at arbejde sammen med, fordi de er meget positive, hvor jeg ofte har det mere seriøse udtryk, siger Michelle Gatting.

Man skal aldrig sige aldrig i Le Mans. Sådan er det bare. Der kan ske så mange ting på de 24 timer. Michelle Gatting er meget optimistisk omkring holdets chancer, men en sejr er nok uden for rækkevidde.

- Jeg vil ikke sige, at vi kan gå ud og vinde, for jeg er også realistisk. Vi er oppe mod nogle konkurrenter, som er meget, meget hård, og vi har ikke pt den stærkeste bil, men hen over distancen har vi en stærk bil, forklarer den danske racerkører.

- Så hvis alt går vel, så tror jeg sagtens vi kan skabe et resultat, som vil chokere rigtig mange, fordi ind til videre har vi skabt nogle rigtig gode resultater, som også har fået mange til at stå og tænke; hold da op, det havde ikke lige regnet med, siger hun.

Der er otte danskere til start ved årets Le Mans, og de bliver altså skudt i gang lørdag eftermiddag klokken 15.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter