Spændingen er intakt inden tredje afdeling af DM i motocross

Mange kørere blander sig i toppen i årets DM-serie i motocross.

Jakob Kjær Nielsen er én af dem, der kan komme i spil til en placering øverst på podiet på Mors. (Foto: Caroline Joelsson © MxCarro.se - Caroline Joelsson)

Årets to første afdelinger af DM i motocross har været præget af action og dramatik, og når DR på søndag blænder op for tredje afdeling, så er der lagt op til endnu et brag.

Det er den idylliske Solbjerg-bane på Mors, der skal danne rammen, og Danmarks bedste motocross-kørere har gjort deres hjemmearbejde for at kunne tage kampen om pointene til nye højder.

De unge dominerer i MX1

Kim Sørensen tabte føringen i Roskilde til anden afdeling, da han havde en forfærdelig dag med masser af uheld. Det udnyttede Nichlas Bjerregaard, der snuppede begge heatsejre og derved lagde sig i spidsen i den store klasse. Imellem de to afdelinger har Nichlas Bjerregaard været udenlands uden succes, så det er en sulten spydspids der kommer til Mors.

Han skal dog kigge sig over skulderen, for der er mange, der ånder ham i nakken. Mathias Gryning kørte en andenplads hjem til Nordisk Mesterskab i Næstved i den forgangne weekend, hvor han høstede selvtillid med en heatsejr i andet heat. Benjamin Strate tog tredjepladsen ved samme mesterskab, og ligner også en, der er klar til at udfordre på søndag.

- Bjerregaard så virkelig stærk ud i Roskilde ved sidste afdeling, udtaler DR Sportens ekspert, Mikkel Wendelboe.

– De opkørsler, han lavede, vidnede om stor determination, og det er den slags, der vinder mesterskaber. Han fik det bedste ud af en svær bane og fik bevist, at han kan køre de andre ind, selv hvis de kommer langt foran.

- Desuden vandt han et heat på Mors ved DM-finalen sidste år, så den ser svær ud for de andre. Mathias Gryning kæmper stadig med sin skulder og de nerveproblemer han har i den, men i Næstved i søndags kørte han 25 minutter i fuldt tempo, så måske han har fundet en måde at holde dampen oppe, efter vi runder de 15 minutter. Vi må håbe det.

Kan Mathias Jørgensen holde kadencen

Mathias Jørgensen har været SÅ tæt på SÅ mange gange, men nu har han føringen i MX2-klassen. Han har også en titel som nordisk mester i MX2 med sig fra Næstved i den forgangne weekend, så selvtillid mangler sjællænderen ikke.

Han skal dog ikke vide sig for sikker, for i kulissen lurer Glen Meier, der har tanket selvtillid og høstet erfaring i udlandet imellem DM-afdelingerne, og hjemmebanekører Jakob Kjær Nielsen vil være topmotiveret.

- Mathias Jørgensen er altid mand for opgaven, i hvert fald når det kommer til det mentale, mener Mikkel Wendelboe.

– Vi kommer til at se ham give sig 100 %, det er stensikkert, og om de andre så kan hamle op med det, er det store spørgsmål. Vi har før set den røde nummerplade give vinger, og det kunne også godt blive tilfældet her.

- Jakob Kjær Nielsen kører virkelig stærkt på Mors, som også er hans hjemmebane, og sidste år var han i en klasse for sig. Så som motocross-fan, håber jeg da på en duel imellem Jakob og Mathias. De har før leveret noget af det mest seværdige sport, der har været sendt på dansk fjernsyn. Og hvis Glen Meier kan blande sig, så skal der da ikke lyde et ondt ord herfra.

Husk at du kan se tredje afdeling af DM-serien i motocross direkte søndag kl. 12.00 på dr.dk/sporten, dr.dk/tv eller blot ved at trykke her.

Facebook
Twitter