Muskelbundt fra hitserie sætter verdensrekord i dødløft

Hafthor Björnsson har lavet et dødløft på mere end et halvt ton.

Hafthor Björnsson har også en rolle i Game of Thrones. (Foto: JASON SZENES © Scanpix)

Bjerget – ’The Mountain’.

Det er ikke uden grund, at islandske Hafthor Björnsson blev castet til lige netop dén rolle i hitserien Game of Thrones. For den stærke mand på 200 kilo er nærmest umulig at flytte.

Til gengæld er han fremragende til at flytte - især tunge ting.

Lørdag satte han verdensrekord i dødløft, da han fik hævet 501 kilo fra jorden på en vægtstang, der var så tæt på at kapitulere, at den fik form som en regnbue undervejs i løftet.

Stangen holdt, og det gjorde rekordforsøget også - mener de fleste. Men ikke Björnssons evige rival, Eddie Hall, der i 2016 år satte den nu tidligere verdensrekord på 500 kilo.

Før forsøget havde han kritiseret den islandske klippes plan om at afvikle det hele hjemme i privaten på grund af coronasituationen

- Hvis jeg sagde for fire år siden, at jeg ville løfte 501 kilo i mit træningscenter med mine vægte og mine sponsorer, ville folk kalde det ’bullshit’ og sige, at det ikke tæller. Uanset om der er en dommer eller ej, sagde Eddie Hall med henvisning til, at rekordforsøget blot blev overværet af en tidligere verdensmester i vægtløftning.

Klar til en boksekamp

Den besked havde Björnsson noteret i sin sorte bog. Og han var derfor ikke sen til at kaste kettlebellen tilbage til Hall, da rekorden var en realitet.

- Nu har jeg taget din rekord, Eddie. Nu er jeg også klar til at banke dig ud af en boksering, sagde han efterfølgende og fortsatte:

- Jeg tror sagtens, at jeg kunne have løftet mere. Men hvorfor skulle jeg det?

Boksehandskerne har Eddie Hall ikke lyst til at tage på. Men vægtstangen tager han gerne i hånden. Allerhelst ved siden af Björnsson.

Efter rekorden var en realitet, understregede han på Youtube, at han havde stor respekt for skuespillerens præstation på vægtløftningspodiet, men at han stadig ikke anerkendte forsøget som værende officielt.

- Lad os mødes til en officiel konkurrence, så skal jeg vise dig, hvem der er stærkest. Kommer du med dét tilbud, så underskriver jeg 1000 procent sikkert aftalen.

Det sidste kapitel i sagaen om to af verdens stærkeste mænd virker derfor ikke til at være skrevet endnu.

Eddie Hall vandt i 2017 titlen som den stærkeste på kloden. Året efter var det Björnsson, der tog den titel.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk