Naboer i Norden: Danmark dårligst til OL

Befolkningerne i Sverige, Norge og Finland har talt. Danmark vinder færrest guldmedaljer ved OL i London.

Danmark vinder færrest guldmedaljer til OL af de fire store lande i Norden.

Sådan er konklusionen i en analyse, som Analyse Danmark og samarbejdspartnerne i Nordic Research Alliance har foretaget i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Befolkningerne er blevet spurgt om, hvilket land, de forventer, vinder flest medaljer i London - og hvilken nation, der kommer til at betræde medaljeskamlens øverste trin færrest gange i den britiske hovedstad.

Hele 43 procent af svenskerne regner med, at Danmark klarer sig dårligst i den interne nordiske guldstrid.

Danmark er dermed den nation, der er mindst tiltro til i Sverige, og det samme gør sig gældende for nordmændene, hvor 26 procent tror, at de danske atleter vender hjem med mindst guld.

Finnerne har hverken den store tiltro til deres egne OL-deltagere eller de danske. Hele 46 procent tror på færrest guldmedaljer til Finland, men 38 procent peger på Danmark.

Analyse Danmark har naturligvis også spurgt danskerne om deres holdning, og 36 procent af de adspurgte mener, at Finland vinder mindst OL-guld.

Danskerne er dog også selvkritiske, da hele 23 procent regner med, at Danmark bliver den nordiske nation, som vinder mindst guld til OL.

Sverige er suverænt det land, som befolkningen i Norden tror mest på, når der skal uddeles guld til OL.

Hele 47 procent af de 1003 danskere, der er blevet spurgt i analysen, regner med, at de blå-gule vinder mest guld. Hele 60 procent af finnerne tror også på svenskerne.

Naboerne på den anden side af Øresund er selv lidt mere ydmyge. "Kun" 44 procent af de godt 1024 adspurgte svenskere tror, at Sverige vinder den interne OL-guld-kamp i Norden. Også 44 procent af nordmændene peger på Sverige.

OL begynder den 27. juli og slutter 12. august.