Bendtner bliver chef for sit eget hold af skarpskytter

Den tidligere fodboldspiller Nicklas Bendtner har startet sit eget Counter Strike-hold.

Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix. Collage: Maria Eriksen Volthers

Sigtekornet var velindstillet, da han som aktiv fodboldspiller tørnede ud for store klubber som Arsenal og Juventus såvel som for det danske landshold.

Nu er det så geværernes sigtekorn på computerskærmen, der skal fungere til perfektion, efter at støvlerne er lagt på hylden og spillerdragten skiftet ud med jakkesættet.

Nicklas Bendtners holdingselskab stiftede tidligere på året virksomheden Prosapia Esport ApS, hvor han selv blev indsat som direktør. Og nu er virksomheden og den tidligere stjerneangriber så gået ind i esport og har startet et nyt Counter Strike-hold. Det skriver Prosapia Esport i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at CS:GO-holdet består af fem unge spillere i alderen 15 til 19 år, der alle er valgt på baggrund af deres store viljestyrke, beslutsomhed og talent, men også fordi de har et uforløst potentiale, som Prosapia Esport-organisationen vil forløse.

De har alle – inklusiv holdets yngste, William "Sirah" Kjærsgaard på bare 15 år - skrevet under på deltidskontrakter med holdet, fordi de samtidig skal passe deres skole.

Selv fortæller Nicklas Bendtner, at projektet oprindeligt startede, da vi alle sammen fik vendt op og ned på vores hverdag af en pandemi.

- Da corona ramte og jeg - ligesom alle andre - var buret inde i isolation, begyndte jeg at spille Counter Strike.

- Det gav mig en form for forbindelse til verden udenfor. Mit kendskab og interesse voksede, og jeg lærte om esport-industrien og den påvirkning den har på unge mennesker, der arbejder virkelig hårdt for at nå toppen.

- Derfor startede jeg Prosapia Esport, så mine ansatte og jeg kan hjælpe unge og lovende talenter med at nå deres mål. Men vigtigste af alt giver Counter Strike mig glæde, lyder det fra Nicklas Bendtner.

For det er angiveligt, hvad Counter Strike-holdet kommer til at fungere som. På den lange bane er målet at etablere sig i udviklingen af unge talenter, der skal ske gennem deltagelse i både danske og internationale turneringer.

Fra B52 til B3ND7NER

Med det officielle goddav til Counter Strike-verdenen må Nicklas Bendtner jo nok efterhånden erkende, at der må gives afkald på angriberens gamle og sprængfarlige kælenavn.

For i tiden som skarpskytte for Arsenal spillede danskeren i nummer 52 og fik derfor hurtigt tilnavnet B52 efter det amerikanske bombefly af samme navn.

Nu er navnet i hvert fald et andet. For i Counter Strike-verdenen går Bendtner nu under navnet ’B3ND7NER’.

Og på sit hold har Bendtner de fem spillere ’Equip’, ’Scr0b’, ’Boye’, ’Sirah’ og ’tOPZ’. der skal udgøre holdet til at begynde med.

Nicklas Bendtner scorede i sin karriere 116 mål i 421 klubkampe. Flere af dem for London-klubben Arsenal. (Foto: © EDDIE KEOGH, Scanpix Denmark)

De er alle hentet fra andre hold i den bedste danske CS:GOI-liga, Dust2 Power Ligaen, hvor Prosapia Esport holdet selv kommer til at skulle konkurrere, og første kamp er 12. september, hvor Prosapia Esport møder Flames Ascent.

Her forventer Michael “Django” Rüsz, der er Chief Gaming Officer – eller sportschef om man vil – at holdet etablerer sig i midten af tabellen.

- Drengene har ambitionerne om at ligge i toppen, men vi har større fokus på processen og på at sikre den rigtige udvikling.

- Her kommer Nicklas Bendtner med nogle rigtigt gode værdier og er god til at give ud af sine erfaringer. Han går meget op i sund krop, sundt sind og har jo også sit konkurrencegen, der smitter af, siger Michael Rüsz til DR Sporten.

- Vi er Counter Strikens svar på Ajax eller FC Nordsjælland, om du vil. Vi skal udvikle talenter, siger han.

Et faktum, der også behager holdets leder Rasmus ’Equip’ Christensen, der samtidig med Counter Strike-projektet går i 2.G på gymnasiet.

- Det er et deltidsprojekt, der samtidig er topprofessionelt. Det kan hjælpe mig selv til at blive professionel efter gymnasiet. Måske endda for Prosapia.

- At Nicklas Bendtner er inde over øger også mængde af spotlight. Og så er det jo fedt med et fokus på at få fjernet de dårlige vaner og kan komme til at leve lidt sundere, få noget luft til hovedet og ikke bare sidde i mors kælder, siger Rasmus ’Equip’ Christensen til DR Sporten.

Han fortæller samtidig, at holdet ved siden af skolen bruger et sted mellem 40 og 60 timer på sporten om ugen.