Ny sportschef godkender dansk EM

Dansk Atletik Forbunds nye sportschef, polakken Piotr Haczek, er godt tilfreds med indsatsen ved indendørs atletik-EM.

Nick Jensen med en frisure og attitude, der passer til det fænomenale løb fredag under EM i indendørs atletik. (© DR Sporten)

Fem semifinaler i løb, heriblandt en dansk rekord på 60 meter hæk, var de bedste resultater, som de danske atleter kunne tage med hjem fra weekendens EM i indendørs atletik. Og Dansk Atletik Forbunds nye sportschef, polakken Piotr Haczek, var positiv over mesterskabets forløb:

 

- Vi skal være tilfredse. Specielt flere af de unge præsterede godt, flere af debutanterne viste, at de kan præstere under pres, lyder det fra sportschefen.

 

 

Det rekordstore danske EM-hold på 12 deltagere havde på forhånd sat et mål op om to finalepladser. Det blev ikke nået, men alligevel tager danskerne hjem med en god oplevelse i bagagen fra Prag:

 

- Vi kunne måske godt have ønsket os lidt mere, men dette er OK for os. Vi tager vigtig erfaring med til VM og OL, siger Piotr Haczek til DR Sporten.

 

Plads til forbedring

 

Der er dog også plads til forbedring:

 

- Vores atleter skal blive bedre til at gribe chancen, når den er der i et mesterskab, som vi for eksempel så Nick Jensen gøre det, siger sportschefen. Den danske 800 meter løber tog en overraskende andenplads i sit indledende heat og kom overraskende i semifinalen.

 

 

Udendørssæsonens største begivenhed er VM i Kina til august, og Piotr Haszek forventer, at nogle af EM-danskerne vil formå at kvalificere sig:

 

- Vi forventer, at en 3-4 stykker fra dette hold kommer til Kina, men VM er kun et skridt på vejen mod det store mål, OL i Rio, lyder det fra Piotr Haczek.

 

FacebookTwitter