Ny træner i Bakken Bears

Tyske Philip Dejworek overtager træningen af århusianske Bakken Bears efter Mads Sigersted.

Basketballholdet Bakken Bears har fået ny træner. (© Colourbox)

2,06 meter - og ny træner for Bakken Bears.

Det århusianske basket-hold har lavet en to-årig aftale med tyske Philip Dejworek - der overtager træningen af de forsvarende pokalvindere efter Mads Sigersted.

- Vi har vægtet det tungt, at Philip har erfaring som spiller og træner i situationer, der ligner Danmark. Han har haft succes som spiller, bl.a. var han en vigtig brik i et norsk mesterskab og en finsk oprykning. Samtidig kan vi se, at der er tale om en meget ambitiøs coach, der vil kunne bidrage til at flytte Bears-holdet i den rigtige retning, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Glæder sig

Og Philip Dejworek glæder sig til udfordringen.

- Jeg har erfaring fra de nordiske lande, og det flade hierarki, der er i de lande. Jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af basketball og arbejde i Bakken Bears, der som jeg ser det har en masse tradition, har en god organisation og fantastiske faciliteter.

Lang karriere

Den tyske træner har selv en lang spillerkarriere bag sig, og han har – udover hjemlandet – spillet i USA, Norge, Finland og Sverige inden trænerkarrieren bragte ham til Sverige og Finland, ligesom han som spiller har været omkring de tyske ungdomslandshold.

Philip Dejworek er ud af en basketball familie, og hans far, Leopold, spillede 65 landskampe for Polen og har desuden været træner i bl.a. den tyske Bundesliga.

Philips yngre brødre spiller også basketball på højt niveau. Mike spiller på højeste niveau i USA hos Belmont University i NCAA, division 1, mens Nils er på ungdomslandshold i Tyskland.

FacebookTwitter