100 dage til PL: Danmark sender mindre hold til Rio

Om 100 dage starter de Paralympiske Lege i Rio og Dansk Handicap Idræts-Forbund regner med, at kunne sende 15-20 atleter afsted.

Daniel Wagner Jørgensen er en af de otte danske atleter, der allerede er kvalificeret til Paralympicsc i Rio. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der er optimisme i Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) på trods af, at antallet af danske atleter forventes at blive 15-20. I London i 2012 bestod det danske hold af 28 atleter.

- Det danske hold bliver ikke helt så stort som i London, og det skyldes blandt andet, at det ikke lykkedes for vores kørestolsrugbylandshold at kvalificere sig. Men det vigtigste er ikke, nøjagtigt hvor stort det danske hold bliver.

- Det vigtigste er det danske holds resultatpotentiale, og her lover det godt lige nu, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i DHIF og leder af det danske hold i Rio.

Topatleter i storform

Michael Møllgaard Nielsen fremhæver specielt de danske topatleters form.

- Dagsformen er fin og lover godt for Rio - og især vores verdensklasseatleter har markeret sig positivt. Daniel Wagner Jørgensen har netop generobret sin verdensrekord i længdespring med et spring på 6,67 m i Rio og henviste sin værste konkurrent, japaneren Atsushi Yamamoto, til andenpladsen.

Peter Rosenmeier og Sophie Walløe, medaljevindere fra EM i parabordtennis i Vejle 2015 fortsætter også de fine takter, lyder det endvidere fra elitechefen.

Først en måned før Paralympics meldes medaljemålsætningen ud.

Det danske hold i Rio består lige nu af følgende atleter:

Daniel Wagner Jørgensen(atletik)

Peter Rosenmeier, Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe(bordtennis)

Susanne Sunesen (ridning)

Jonas Larsen, Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen(svømning)

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve