16-årige Marie Skammelsen efter EM-debut: Der er lang vej endnu

16-årige Marie Skammelsen debuterede i går ved EM som senior, og der er langt op til de bedste, indrømmer hun.

Marie Skammelsen på bommen ved EM i Cluj (Foto: Karina Vestermark © Karina Vestermark)

Det er ikke på grund af resultaterne, at Marie Skammelsen vil huske sin EM-debut. Faktisk var den 16-årige idrætsgymnast slet ikke klar over, hvilke placeringer hun fik i de to discipliner, hun deltog i, da DR Sporten fangede hende.

Som nummer 60 i barre og 77 i bom har den unge dansker også været langt fra topstriden, og så betyder det selvfølgelig også mindre, præcis hvor man slutter.

Men medaljer var aldrig målet ved europamesterskaberne i Cluj for Marie Skammelsen, der var med i Rumænien for at få erfaring og for første gang opleve stemningen og niveauet blandt seniorerne.

- Det har været helt specielt. Det var jo første gang. Det hele var ret nyt for mig, men det var en rigtig god oplevelse.

- Der er rigtig stor forskel, for niveauet og sværhedsgraderne er langt højere end som junior, så man skal være forberedt på, at der skal arbejdes endnu hårdere, siger hun.

Forbedringer på barren

Marie Skammelsens forberedelser til EM blev hæmmet af, at hun for få måneder siden rev et ledbånd over i den ene fod og derfor heller ikke kunne deltage i sine stærkeste discipliner – hest og gulv – ved EM.

Discipliner hvor hun føler sig overbevist om, at hun kunne have leveret bedre resultater end dem, det blev til. Særligt på barren har hun meget arbejde foran sig, hvis hun skal undgå at falde igennem, når hun konkurrerer mod eliten.

- Der havde jeg haft en chance for en god plads, men når jeg nu ikke kunne deltage, så var jeg jo nødt til at se på bom og barre. På barre, der mangler jeg meget, det kan jeg godt indrømme. Der er lang vej for at kunne følge med de gode seniorer.

Marie Skammelsen EM 2017 Cluj idrætsgymnastik barre (Foto: Karina Vestermark © Karina Vestermark)

Foran hende ligger nu fem måneders hård træning frem mod VM i Canada, der begynder i slutningen af september.

Et stævne hvor Marie Skammelsen håber at kunne sætte et resultatmæssigt større aftryk, selvom det kommer til at kræve en hård indsats i træningslokalet.

- Jeg håber og satser meget på, at jeg kan være med på alle fire redskaber på et godt niveau. Og så skal jeg bare have opgraderet min barre, så jeg kan levere noget, der er acceptabelt, fordi min øvelse er ikke særlig svær lige nu, og det er ikke helt nok, siger hun.

Skal måle sig mod de bedste

Konkurrencerne i Montreal bliver samtidig hendes første mulighed for at måle sig op mod de bedste, når også en nation som USA stiller til start med en lang række verdensklassegymnaster.

Derfor vil Marie Skammelsen også nødig spå om sine egne chancer for at være med helt fremme.

- Det er svært at sige, for de er enormt dygtige. Vi snakker om USA, der også er med. Det er de bedste af de allerbedste gymnaster, så umiddelbart bliver det svært at være med, lyder vurderingen.

Ved EM i Cluj var Danmark repræsenteret med fem gymnaster på herresiden og én på kvindesiden udover Marie Skammelsen, og ingen af dem kvalificerede sig til weekendens finaler.

Facebook
Twitter