21-årigt talent skyder OL-plads hjem til Danmark

Anna Skade Nielsen blev nummer syv i sin første World Cup-finale og sikrede Danmark en plads ved de olympiske lege i Tokyo.

Anna Skade Nielsen har sikret Danmark en plads ved OL næste år i disciplinen ti meter luftriffel. (Foto: Rikke Mæng © Danks skytte union)

Med en syvendeplads i sin første World Cup-finale sikrede 21-årige Anna Skade Nielsen Danmark en plads ved de olympiske lege i Tokyo om et år i disciplinen ti meter luftriffel.

Anna Skade Nielsen skød sig til en score på 143,7 point i finalen i den kinesiske by Beijing.

Selvom det er det danske talent, der har sikret Danmark en plads ved OL, er det endnu ikke sikkert, at det er hende selv, der får lov at repræsentere Danmark i Tokyo. Hvilken skytte, der skal til OL, besluttes af skytteunionen forud for de olympiske lege i Japan.

Anden OL-plads på to uger

Det danske talent er inde i en god periode. I marts skød hun sig i finalen i sin første deltagelse ved europamesterskaberne for seniorer. Hun sluttede på en femteplads.

Det er anden gang på lidt over en uge, at danske skytter kan juble over at have sikret Danmark en plads ved OL.

I sidste weekend sikrede lerdueskytten Jesper Hansen en nationsplads ved OL, da han blev nummer to i et World Cup-stævne i de Forenede Arabiske Emirater.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk