34-årige Kristina har verdensrekorden i syv maratonløb på syv dage: ’Jeg gider ikke det nemme og ligetil'

Den danske ekstremløber er vant til at løbe 140 kilometer om ugen – og nu har hun slået en vild verdensrekord.

(© World Marathon Challenge)

Den danske løber Kristina Schou Madsen blev torsdag indehaver af en verdensrekord, som de færreste tør drømme om.

Den 34-årige professionelle løber satte verdensrekord i bedste tid hos kvinderne i World Marathon Challenge, da hun slog den forrige rekord med 15 minutter og 26 sekunder.

Rekordtiden dækker over at have gennemført syv maratonløb på syv dage på syv forskellige kontinenter.

Da Kristina Madsen kom i mål i det sidste løb i Miami, kunne hun notere sig en samlet tid på 24 timer, 1 minut og 40 sekunder, hvilket svarer til en gennemsnitstid på 3 timer, 25 minutter og 57 sekunder.

- Det er svært at begribe, hvad jeg har præsteret. Jeg kniber mig stadig i armen for at forstå det. Jeg er glad og stolt, men også i en form for adrenalinrus. Jeg har ikke rigtigt sovet de seneste tre dage, og min krop er helt, helt færdig. Men det er det hele værd, siger hun.

Men hvordan kan det lade sig gøre?

At løbe syv fulde maratonløb på syv dage – og det på syv forskellige kontinenter, hvor man skal også skal tage hensyn til lange flyrejser og forskellige tidszoner?

Kristina Schou Madsen forstår den undren. Selv for hende virker det på en måde urealistisk, at hun har formået at præstere syv maratonløb på syv dage – og det i en rekordtid.

Men for den 34-årige koldingenser giver det alligevel god mening. For hun lever af at løbe – og hun bliver høj af at presse sig selv konstant.

- Hele min hverdag er bygget op omkring min træning, og jeg løber mellem 120-140 kilometer hver uge. Det tærer selvfølgelig meget på fysikken, men kroppen er et imponerende redskab.

- Men det er en kombination mellem det fysiske og det mentale. Der vil altid komme kriser i løbene, og her skal man vide, hvorfor man har valgt at springe ud i et projekt som dette. Jeg ved, at kriser er en del af det.

- Jeg ville heller ikke deltage, hvis det hele var nemt og ligetil. Jeg omfavner krisen, for det er noget af det, jeg er kommet for. Jeg kom for at få verdensrekorden, siger hun.

Det hårdeste løb med de største kriser var maraton i Fortaleza i Brasilien, ifølge hende selv. Varmen og fugtigheden gjorde det til et vanvittigt hårdt løb, fortæller hun. (© World Marathon Challenge)

Hun understreger dog, at fysikken selvfølgelig er alfa og omega. Det hele skal planlægges til punkt og prikke, og restitutionen skal være optimal for, at det hele kan gå op i en højere enhed.

Her er udstrækning og ordentlige måltider med masser af proteiner og kulhydrater et must efter de lange løb.

Bedre form og planlægning i år

Kristina Schou Madsen deltog i det ekstreme løb sidste år for første gang, hvor hun endte på andenpladsen – 14 minutter efter den bedste kvindelige løber.

I år tog hun revanche med manér, og der er en god grund til, at det netop i år lykkedes at snuppe sejren.

Hun føler selv, at hun er i bedre fysisk form efter at have droppet at træne på terræn og kun koncentrere sig om løb på asfalt.

Og derudover har det været et kæmpe plus, at hun inden årets konkurrence havde prøvet løbene sidste år.

- Det hjalp, at jeg kendte til det logistiske. Der var mere ro på i år, og jeg kunne kanalisere hele min energi på at løbe og præstere, siger hun.

Og præstere – det gjorde hun. Faktisk så suverænt, at hun vandt hele seks ud af de syv maratonløb i en rekordtid.

Kristina Schou Madsen fejrer sin verdensrekord. (© World Marathon Challenge)

Så hvad gør man nu, hvor man har slået rekorden i et af de vildeste ekstremløb?

- Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har haft en rigtig lang sæson og kørt på et højt gear i to år med mål efter mål. Nu skal jeg have en off-season og en anden hverdag, hvor jeg bare nyder at løbe.

- Og så skal jeg også helt ned i gear de kommende uger for at restituere. Både fysisk og mentalt. Min krop er helt færdig, siger hun.