49erFX duo kobler af efter OL-skuffelse

Landsholdssejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har besluttet sig for at holde en pause fra sejlsporten.

Marie Thusgaard og Ida Marie Baad drosler ned. (Foto: Jens Thaysen © Scanpix)

Mandag formiddag meddelte Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, at de ikke kommer til at være Jena Mai Hansen og Katja Steens træningspartnere op til OL, fordi de begge vil holde en pause fra livet som professionelle sejlere.

Det meddelte de på deres fælles Facebookside.

Dette sker præcis en måned efter nederlaget til netop Jena Mai Hansen og Katja Steen i det nationale OL udtagelsesstævne, hvilket var en stor skuffelse for de unge århusianske piger.

- Vi havde ikke tænkt over denne beslutning inden OL-skuffelsen, fordi vi var helt sikre på, vi nok skulle komme med til OL, siger Marie Thusgaard til DR og fortsætter:

- Så man kan sige, at nederlaget til Jena og Katja gjorde, vi kom til at tænke på, at vi de sidste fire år har brugt alt vores tid på at være sejlere. Nu holder vi en pause, og det giver os en masse muligheder.

Rejser, uddannelser og arbejde

Men pausen fra sejlsport betyder ikke, at duoen i den kommende tid ikke har noget at tage sig til. De har nemlig allerede en plan om at uddanne sig og smage på nye oplevelser væk fra sejlsporten.

- Nu sker der det, at Ida skal gå i skole. Hun læser erhversøkonomi på universitetet, og hun er halvvejs med sin bachelor, fortæller Marie Thusgaard og fortsætter:

- Jeg er ikke startet i skole endnu, fordi jeg har været fuldtidssejlende de sidste to år. Så i det her forår skal jeg bare arbejde og rejse, og så starter jeg i skole til sommer.

For de fleste kvinder i starten af 20'erne lyder dette som en ganske almindelig hverdag. Det er bare ikke tilfældet for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der har været vant til at leve et liv som ambitiøse elitesportsudøvere.

- Den næste tid bliver helt vildt underlig. Jeg plejer at have en hverdag, der ligger helt fast med mange træninger. Det har jeg ikke mere nu, og det bliver nok ret mærkeligt, erkender Marie Thusgaard.

Et af de helt store spørgsmål, efter deres midlertidige stop fra sejlsporten, er, om de har tænkt sig at komme med til OL i Tokyo i 2020. Dog er det et spørgsmål, som vi må vente noget tid på at få et svar på.

- Vi ved ikke, hvornår vi beslutter os for, om vi skal med til OL i Tokyo. Mit bud vil nok først være om et halvt til et helt år. Lige nu fylder det meget, at vi ikke kom med til OL, og så kan man godt have lyst til at tage revanche lige med det samme, siger Marie Thusgaard og fortsætter:

- Men det skal ikke være den følelse, som skal bestemme, om vi har lyst til at sejle videre på højt plan. Det skal være en velovervejet beslutning, konstaterer Marie Thusgaard afslutningsvis.

Lige meget hvad bliver det dog ikke et endeligt farvel til sejlsporten for de århusianske damer. Marie Thusgaard kommer til at fungere som træner i Århus, og de fortsætter begge med at have en fast træningsdag om ugen.