Året starter med kæmpe overraskelse: Norsk komet vinder nytårsskihop

21-årige Marius Lindvik slog alle favoritterne og vandt nytårsskihoppet i tyske Garmisch-Partenkirchen.

Den norske skihopper Marius Lindvik vandt meget overraskende nytårsskihoppet i tyske Garmisch-Partenkirchen, der er det andet stop i den prestigefyldte firebakketurnering.

Den 21-årige nordmand hoppede sig til 289,8 point, der var 4,8 point mere end den nærmeste konkurrent, tyske Karl Geiger.

Lindvik lignede ikke en vinder i gårsdagens kvalifikation, da han sluttede som nummer 35, men han narrede favoritterne og vandt i Garmisch-Partenkirchen for første gang nogensinde.

I første runde hoppede han 143,5 meter og tangerede banerekorden fra 2010. Det kunne ingen af konkurrenterne slå, og derfor var nordmanden den sidste i aktion i den anden hoprunde.

Her svævede han 136 meter, der var nok til at slå den tyske favorit, Karl Geiger, af førstepladsen. Den norske sejr efterlader de mange tyske tilskuere sukkende, efter de ikke har set en tysker vinde nytårsskihoppet i over 18 år.

Se fantomhoppet, hvor Marius Lindvik tangerede rekorden i Garmisch-Partenkirchen:

Japanske Ryoyu Kobayashi vandt hele firebakketurneringen sidste år, og han vandt også første afdeling af firebakketurneringen i år i Obersthof i Tyskland.

Derfor var han spået til at forsvare sin sejr fra sidste år i det traditionsrige nytårshop, men Kobayashi måtte nøjes med en fjerdeplads.

Japaneren kan dog trøste sig selv med, at han bibeholder førstepladsen i den samlede stilling i firebakketurneringen. Han er skarpt efterfulgt af Karl Geiger på andenpladsen og polske Dawid Kubacki på tredjepladsen.

Firebakketurneringen fortsætter i Innsbruck og slutter i Bischofshofen på mandag.