AFSTEMNING Hvem tror du vinder priserne til Sport 2018?

De danske atleter hyldes ved Sport 2018 lørdag aften. Men hvem tror du løber med priserne? kom med dit bud her.

11 priser skal uddeles lørdag aften ved DR’s store show Sport 2018. De bedste danske præstationer i det forgangne år er nomineret, men hvem synes du fortjener at vinde?

Her har du selv muligheden for at stemme på de atleter, frivillige i idrætsforeninger og projekter, som gjorde mest indtryk på dig i 2018 i sportens verden.

BESTSELLERS ’Olympiske Håb’

Prisen gives til en ung og lovende dansk atlet med en positiv attitude, olympiske drømme og med stort potentiale inden for sin sport.

Clara Tauson, tennis, 15 år

15-årige Clara Tauson er et tennistalent ud over det sædvanlige. Som 13-årig blev hun den yngste vinder af seniorernes danmarksmesterskab nogensinde. Hun har også vundet ungdoms-OL, og i 2018 kravlede hun helt op som nummer tre på verdensranglisten for juniorer.

Emilie Beckmann, svømning, 21 år

Emilie Beckmann fik sig internationale gennembrud i 2017, da hun vandt fire medaljer ved EM i svømning. Hun er nu en stærk kandidat til at repræsentere Danmark ved OL i Tokyo i 2020.

Katrine Pedersen, karate, 22 år

For to år siden blev Katrine Pedersen den første dansker i en VM-finale i karate, og i 2018 formåede hun at toppe verdensranglisten.

E-boks, DIF’s og DR P4’s ’Danskernes Idrætspris’

Prisen gives til et projekt, aktivitet eller initiativ, som på inspirerende vis styrker, udvikler eller nytænker foreningsidrætten i Danmark.

Thurø Sejlklub (Fyn)

Med initiativet ’Sejl og Studér’ er Thurø Sejlklub lykkedes med at få studerende til at sejle. Med sociale aktiviteter - hvor udfordringerne som studerende er tænkt ind fra start – har Thurø Sejlklub skabt unikke rammer, der på bare et år har fået 45 studerende til at melde sig ind i klubben.

Lykkeliga (Nordjylland)

Med den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen som initiativtager har ’Lykkeligaen’ skabt 33 håndboldforeninger for psykisk og fysisk handicappede rundt omkring i Danmark.

Urban Street Zone Hall 2 (Midtjylland)

Med målet om at opbygge nordens største skater-center vil Urban Street Zone i Brande udvide med endnu en hal, ’Hall 2’, der skal udvide stedets portefølje af street-sportsgrene fra rulleskøjter og løbehjul til også at omfatte skateboard, BMX, trampolin, street basket og street hockey. Stedet er særligt tænkt som et tilbud til børnehaver, skoler og SFO’er.

Team Danmark og Salling Groups ’Talentpris’

Talentprisen hylder en person, der har gjort en helt særlig indsats for at styrke udviklingen af danske sportstalenter.

Jan Christiansen, Dansk Sejlunion

Siden 1994 har Jan Christiansen arbejdet med talenter og landsholdssejlere. Med årene er han med sin ligefremme væremåde og sit blik for talentudvkling blevet en kulturbærer i dansk sejlsport.

Thomas Kiel Larsson, Dansk Golf Union

Som landstræner i Dansk Golf Union har Thomas Kiel Larsson haft stor andel i det succesfulde 2018, som var det bedste år i unionens historie med sejren ved amatørernes verdensmesterskab til talenterne John Axelsen og tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard som højdepunktet.

Svend Aage Sørensen, Badminton Danmark

Siden 2012 har Svend Aage Sørensen været cheftræner på elitecenteret i Aarhus, som de seneste år har fostret badmintontalenter som Kim Astrup, Anders Skaarup, Anders Antonsen og senest Alexandra Bøje.

Toyotas ’Intet er umuligt’-prisen

Prisen gives til en atlet, der via hård fight har trodset alle odds for at nå et stort resultat.

Stinna Tange Kaastrup

Stinna Tange Kaastrup havde et fantastisk 2018. Para-dressurrytteren, der er født uden ben, blev for første gang verdensmester, og hun er desuden nomineret til ’Årets atlet’ – en kategori, der traditionelt er forbeholdt ’rask-atleter’ – af det internationale rideforbund.

Lars Eller

Som den første dansker nogensinde lykkedes det Lars Eller at vinde verdens hårdeste ishockeyliga, NHL. Eller scorede endda i finalekampen for sin klub Washington Capitals.

Christian Peter Lübeck

Mindre end et halvt år efter at sejleren Christian Peter Lübeck røg i vandet og fik skåret sit ben op ind til lægmusklen af sin Nacra 17-båds ror, leverede Lübeck et bemærkelsesværdigt comeback, da han og makker Lin Ea Cenholt i juli sejlede sig til en bronzemedalje ved EM.

Spillerforeningen og Hessel HiRE’s ’Årets Kvindelige Fodboldspiller’

Sanne Troelsgaard

Sanne Troelsgaard var en af drivkræftende på det danske landshold, som var tæt på at kvalificere sig til VM. Det samme var hun for sit svenske klubhold Rosengård, der i den allersidste spillerunde tabte det svenske mesterskab på gulvet.

Janni Arnth

Efter en flot sæson for den svenske klub Linköping skrev den danske forsvarsspiller Janni Arnth under på en kontrakt med den engelske storklub Arsenal. Skiftet kommer efter flere gode år i svensk fodbold, som blandt andet i 2017 sikrede Arnth titlen som Årets Idrætskvinde i Sverige.

Pernille Harder

Den danske angriber blev i efteråret kåret til Europas bedste fodboldspiller efter en sæson, hvor hun blev topscorer i den tyske liga, som hun vandt med sin klub Wolfsburg. I december blev hun nummer to i kåringen af verdens bedste kvindelige fodboldspiller, og nu kan hun vinde titlen som årets danske fodboldspiller for femte gang i karrieren.

Spillerforeningen og Hessel HiRE’s ’Årets Mandlige Fodboldspiller’

Kasper Schmeichel

Ved VM i fodbold var Kasper Schmeichel en af de afgørende spillere på det danske landshold, der nåede 1/8-finalen, hvor det blev til et nederlag til de senere finalister fra Kroatien. Schmeichel gjorde med tre straffesparksredninger mod Kroatien ellers sit til, at 1/8-finalen ikke skulle blive endestationen for landsholdet. Schmeichel vandt prisen som Årets Fodboldspiller i 2016.

Christian Eriksen

Christian Eriksen kan vinde prisen som Årets Fodboldspiller for femte gang i karrieren. Ligesom Schmeichel havde også Eriksen en stor andel i landsholdets vej til 1/8-finalerne ved VM, hvor han blandt andet scorede på en fin flugter i 1-1-kampen mod Australien.

Thomas Delaney

For andet år i træk er Thomas Delaney nomineret i denne kategori. Præcis som Schmeichel og Eriksen havde Delaney et flot år på landsholdet, men også på klubplan har Delaney imponeret, og i sommerpausen sikrede han sig et skifte fra Wolfsburg til storklubben Dortmund.

B.T. Guld

Caroline Wozniacki

Den danske tennisspiller er nomineret til B.T. Guld for sit flotte 2018, hvor hun vandt sin første Grand Slam-titel i karrieren, da hun i januar triumferede i Australian Open.

Pernille Harder

Fodboldspilleren Pernille Harder blev topscorer i Bundesligaen, som hun vandt med sin klub Wolfsburg. Klubben vandt også den tyske pokalturnering og nåede finalen i Champions League, hvor Harder med otte mål blev nummer to på topscorerlisten.

Lars Eller

Som den første dansker kunne Lars Eller i 2018 løfte det prestigefulde ’Stanley Cup’-trofæ. Trofæet gives til det hold, der vinder den nordamerikanske hockeyliga, NHL, hvilket Eller gjorde med sin klub Washington Capitals.

Tryg Forsikrings ’Årets Forbillede’

Jesper Nøddesbo

Håndboldspilleren Jesper Nøddesbo startede i 2018 en indsamling til fordel for børnehospicet Lukashuset i Hellerup. Nøddesbos indsamlig gav 1,3 millioner kroner til Lukashuset.

Daniel Wagner

Daniel Wagner er nomineret for med sin altid positive attitude at inspirere personer med handicap til at gå efter deres drømme.

Shahbaz Aslam

Den tidligere landsholdsbokser Shahbaz Aslam er i dag boksetræner i Vollsmose Boxing, hvor han hjælper unge med at blive integreret via boksning.

Ørsted og DIF’s ’Årets Energibundt’

Prisen hylder de frivillige, der lægger kræfter i de danske idrætsforeninger. Energibundet er en person, som styrker fællesskabet i foreningerne.

Lis Bay, Tissø Roklub

Lis Bay på 76 år arbejder altid hårdt på, at alle skal føle sig velkomne i Tissø Roklub. Hun arrangerer træningsture for ungdomsafdelingen og har været med til at rejse penge til klubbens træningslokale med ergometermaskiner.

Gitte Paulsen, Lindholm Badminton Klub

Gitte Paulsen har skabt fænomenet ’Snak og æd’ i Lindholm Badminton Klub. Fænomenet har skabt bro til mange af forældrene til børn i foreningen og har fået forældrene til at blive frivillige i Lindholm Badminton Klub. Dermed har Gitte Paulsen selv tid til at lære ungdomstrænere op og selv stå for træningen af klubbens yngste medlemmer.

Anders Scheibel, Roskilde BMX-klub

Anders Scheibel er manden, der får ting til at ske i Roskilde BMX-klub. For to år siden havde klubben ingen indendørs træningsfaciliteter, men især på baggrund af Anders Scheibels hårde arbejde, er det lykkedes at få etableret Sjællands hidtil eneste indendørs BMX-hal.

Kulturministerens Parasportpris

Anders Berenth, powerchair hockey-spiller

Anders Berenth blev i 2018 kåret til den bedste powerchair hockey-spiller i verden. Titlen fik Anders Berenth efter verdensmesterskaberne, hvor Danmark fik en historisk sølvmedalje.

Mathias Krabholm, judokæmper

Mathias Krabholm er nomineret for sin store indsats for de svagtseende. Krabholm har oprettet et judohold på Amager, hvor holdet først mødes på den nærliggende metrostation og derfra følges til træningen, som er tilpasset blinde og svagtseende.

Vejle Kommune

Vejle Kommune vil være Danmarks hovedstad for parasport og har blandt andet i 2018 søgt om værtskabet for EM i parabordtennis, EM i kørestolsrugby, Blue Hors Dressurstævne og EM i goalball.

Jyllands-Posten og DIF’s Årets Sportsnavn

Michael Valgren

Med sejren i forårsklassikeren Amstel Gold Race gik Michael Valgren i 2018 fra at være stortalent til en sand cykelstjerne.

Pernille Harder

Pernille Harder var bare seks stemmer fra at blive kåret til verdens bedste kvindelige fodboldspiller ved Fifas Ballon d’Or-awardshow i december. Tidligere på året blev hun dog kåret til Europas bedste fodboldspiller.

Caroline Wozniacki

Den 28-årige tennisspiller nåede i 2018 karrierens helt store mål: At vinde en Grand Slam. Wozniacki vandt Australian Open i januar, og sejren i ’Down Under’ fulgte hun op senere på året med sejre i WTA-turneringerne i Eastbourne og Beijing.

Du kan se, hvem der vinder priserne fra kl. 21 på DR1, når der blændes op for Sport 2018.

Facebook
Twitter