Amerikansk baseball-barriere brydes ned: Første kvinde sætter sig i direktørstolen

Baseballklubben Miami Marlins har ansat den 51-årige Kim Ng som direktør.

51-årige Kim Ng er den første kvinde til at sætte sig i direktørstolen i amerikansk baseball. (Foto: Joseph Guzy © Scanpix)

Et glasloft er til for at blive brudt, runger det ofte i disse tider, mens skårene vælter ned.

Kvinder braser efter tur gennem de usynlige barrierer i toppen forskellige erhverv, der tidligere har været forbeholdt mænd, og nu er turen også kommet til en af de mest mandsdominerede sportsgrene i USA.

Nærmere betegnet baseball.

Her kunne Miami Marlins i fredags nemlig offentliggøre, at der fremadrettet kommer til at sidde en kvinde i direktørstolen. Valget er faldet på 51-årige Kim Ng, som dermed bliver den første kvinde til at lede en klub i Major League Baseball (MLB) - det højeste niveau for baseball i USA.

Og faktisk behøver man ikke stoppe der, for Kim Ng er også den første kvindelige direktør på tværs af de største sportsgrene i USA. Det gælder også amerikansk fodbold, basketball samt den slags fodbold, der normalt spilles med fødderne.

Ansættelsen har affødt positive reaktioner i Major League Baseball (MLB) og resten af verden, og det forstår man godt, lyder det fra Dan Evans, tidligere vicedirektør hos Chicago White Sox, der for 30 år siden ansatte Kim Ng som praktikant.

- Det her er ikke bare et baseball-skifte. Det er et generationsmæssigt skifte. Unge kvinder over hele verden vil se anderledes på Kim i dag, og hun giver dem tro på, at de en dag kan nå samme platform, siger Evans til New York Times.

Tager ikke let på opgaven

Kim Ng's CV fejler da heller ikke det fjerneste efter 30 år i baseball. Siden hun som ung stemplede ind hos Chicago White Sox har hun fortsat sin vej op i det mandsdominerede hieraki.

Syv år blev brugt hos White Sox, mens 13 år gik som vicedirektør i New York Yankees og Los Angeles Dodgers. Senest har hun siddet som vicepræsident for MLB.

Miami Marlins nye direktør har allerede 30 år i branchen. (Foto: Joseph Guzy © Scanpix)

Fire gange i karrieren har hun været i søgelyset til jobbet som klubdirektør, men det var altså først i femte forsøg, at der var blev banket hul i det velkendte glasloft.

Og den tillid tager MLB's første kvindelige direktør ikke for givet.

- Det er ikke en udfordring, jeg tager let på. Da jeg kom ind i branchen virkede det usandsynligt, at en kvinde en dag ville lede et hold i MLB, men jeg er stædig i jagten på mine mål, siger Kim Ng i en pressemeddelse fra Miami Marlins.

Facebook
Twitter