Amerikansk milliardær, kopi af Super Bowl-trofæet og dansk guld: Flag football-herrer vinder EM

Danmarks herrelandshold i flag football vandt søndag EM og fik en kopi Super Bowl-trofæet som synligt bevis på triumfen.

Det danske herrelandshold i flag football vandt søndag EM-guld. (Foto: © Flag Football Danmark)

Danmark er en decideret magtfaktor i europæisk flag football.

Det satte det danske herrelandshold søndag en tyk, tyk streg under, da de genvandt EM-trofæet for sjette gang i træk efter finalesejr på 52-35 over Italien.

- Det er kæmpestort at vinde guld. Vi er klart den mest vindende nation i Europa, og det er rigtig fedt at videreføre den tradition, siger landstræner Jakob Espersen.

De danske flag football-herrer vandt samtlige af holdets kampe ved europamesterskabet i Israel. (Foto: © Flag Football Danmark)

Herrerne havde mødt Italien én gang tidligere ved EM, nemlig i gruppespillet, hvor det blev til en smal 40-39 sejr.

Den neglebider blev efterfølgende gennemanalyseret og i finalen stod sol, måne og stjerner helt rigtigt for de rød-hvide.

- Vi tromlede dem over. Alt klikkede for os. Forsvaret stod super skarpt, og alle spillere trådt i karakter, siger landstræneren.

Vinder kopi af Super Bowl-trofæet

Hvad har New England Patroits-ejer, Robert Kraft, med det danske EM-guld at gøre?

Mere, end man lige umiddelbart skulle tro.

Europamesterskabet blev afholdt på Kraft Stadium i Jerusalem, der, som navnet antyder, er opført og ejet af NFL-holdets administrerende direktør.

Det danske flag football-landshold med det synlige bevis på, at de for sjette gang i træk er europamestre. Trofæet er en kopi af det New England Patriots vandt i Super Bowl-finalen tidligere på året. (Foto: © Flag Football Danmark)

Den 78-årige amerikanske mangemilliardær har været hovedsponsor på EM-slutrunden, og i den forbindelse har Robert Kraft givet turneringsledelsen lov til at lave en nøjagtig kopi af det Super Bowl-trofæ hans klub, New England Patriots, vandt tidligere på året.

Et trofæ, som nu skal stå på en i forvejen pokalspækket dansk flag football-hylde.

- Det er ret vildt. Så nu har vi et NFL-trofæ med hjem, griner flag football-herrernes landstræner, Jakob Espersen.

Også det danske damelandshold leverede fine resultater ved europamesterskabet, hvor det blev til en fjerdeplads. I bronzekampen var danskerne oppe mod de forsvarende europamestre fra Østrig, der viste sig at være for stor en mundfuld og vandt 34-19 over Danmark.