Anders Blume er Danmarks anonyme Counter-Strike-stjerne

Siden 2013 har danske Anders Blume kommenteret Counter-Strike på absolut højeste niveau, og det har gjort ham kendt over hele verden.

Anders Blume har kommenteret 12 ud af 13 Counter-Strike Majors siden 2013.

Der bor beskedne 8.048 indbyggere i den nordsjællandske by Nivå.

I blandt dem 32-årige Anders Blume, der udadtil har en stille og rolig tilværelse med sin familie. Her er ingen rockstjernenykker, det er villa, vovse og sønnike Walther på tre år. Man vil nok ikke tænke tanken, hvis man møder ham hos bageren, at her er en mand, som knap 200.000 mennesker følger alene på hans Twitter-profil.

Til sammenligning er der 'kun' 87.000, som følger Astralis' kaptajn, Lukas 'Gla1ve'Rossander.

Men Anders Blume er en mand, som millioner af mennesker verden over føler sig forbundet med gennem Counter-Strike. Det er bare ikke altid, de ved hvorfor.

Har man fulgt spillets udvikling i de senere år, så vil man utvivlsomt også genkende den engagerede, til tider næsten maniske røst, som har guidet seere og tilskuere gennem de helt store kampe.

Hvis ikke det er tilfældet, så lyt med her engang.

Den største scene i verden

At tingene skulle udvikle sig for Anders Blume, som de gjorde, var ikke noget han selv regnede med, da han begyndte at kommentere Counter-Strike tilbage i 2013. Dengang var spillet ikke, som vi kender det i dag, men som interessen steg blev hobbyen som kommentator en levevej.

- Jeg er et relativt introvert menneske, så det var ikke oplagt, at jeg skulle snakke til så mange tusinde mennesker på én gang. Hvis det var noget andet end Counter-Strike, så havde det ikke været rart, siger Anders Blume.

I disse dage befinder Blume sig i London, hvor han foran 9.000 tilskuere i Wembley SSE Arena kommenterer FACEIT Majoren - verdensmesterskabet i netop Counter-Strike. Når finalen er spillet søndag har han to dages fri, inden turen går videre til Istanbul og den næste store arena.

Dermed lever han på mange måder det samme liv som spillerne. Hele tiden på farten, nye arenaer, hoteller, tusindvis af tilskuere. Men den relativt anonyme tilværelse i en brusende branche som esport passer Anders Blume fint.

- Selvfølgelig kan jeg godt bliver genkendt, hvis jeg er ude at spise, men jeg synes faktisk det er fedt, at de folk, som genkender mig, har den samme passion, som jeg har. Men det behøver for min skyld ikke at blive meget større, end det er nu, siger Anders Blume.

Høj løn og store afsavn

Anders Blumes evne til at holde mundtøjet kørende, når tingene spidser allermest til, er samtidig noget, der har gjort ham til en holden mand.

For mens pengepræmierne i Counter-Strike er eksploderet over de senere år, der er for eksempel en million dollars i præmiepuljen i London, har lønningerne til kommentatorerne også fået et løft. Der bliver betalt topskat fra hjemmet i Nivå.

Bliver man rig af at kommentere Counter-Strike?

- Vi går ikke for lud og koldt vand, og jeg synes, at vi er rigtig fint betalte. Vi har en virkelig høj løn, hvis man kun kigger på tiden, der bliver brugt på at kommentere. Men hvis man samtidig kigger på rejsetid og alt det udenom, hvor vi er meget væk fra vores familie og venner, så giver det også et bedre billede af det.

- Men vi har også kæmpet en kamp for at hæve betalingen til kommentatorer siden 2013, og vi forsøger at skubbe det så højt op, vi kan. Det er også en måde at udvikle industrien, som er vokset fra ingenting, på.

Du kan se FACEIT Majoren live på DRTV fra torsdag til søndag, hvor DR3 også sender finalen live.