Anne Sofie og Oliver drømmer om at gøre Danmark til en surfnation

I weekenden afholdes sidste del af dette års danmarksmesterskab i surf.

Foto: Martin Sorgenfrei

Bølgernes højborg og surfernes legeplads. Havet.

Anne Sofie Borregaard og Oliver Hartkopp rider i allerhøjeste grad på bølgen, for de er forsvarende danmarksmestre i surf og en del af det danske landshold. I weekenden skal de atter dyste om at beholde tronen, når sidste stop af Surf Tour 2019 løber af stablen.

Det er dog ikke helt gnidningsfrit, for det ruskende og vilde vesterhav er uforudsigeligt. Er der ingen bølger, er der ligeså ingen konkurrence.

Bølgerne har derfor et fast greb om de to surferes liv, og det kræver en vis omstillingsparathed fra begge. Derfor rykkede de teltpælene op for at kunne udleve deres passion ved vestkysten.

Anne Sofie flyttede fra Horsens til Hvide Sande, mens Oliver tog turen fra Nordsjælland til Klitmøller. Udelukkende for at få mere tid på vandet og minimere risiko for at misse de bedste bølger.

Så hvordan forbereder de sig til konkurrencer, når de er underlagt vejrets præmisser? Og hvordan ser deres fremtidsplaner for surf ud?

Det har vi spurgt dem begge om i videoen, der ligger øverst i artiklen.

Er du mere nysgerrig på Oliver og Anne Sofies passion, så kan du høre torsdagens afsnit af LIGA på P3 her og blive klogere på deres surferliv.