Anti Doping Danmark: Rusland skal udelukkes fra al sport

Direktør Michael Ask kalder på en total udelukkelse af Rusland som både deltager og arrangør.

Fredag fremlagde det internationale anti-dopingagentur, Wada, anden del af en omfattende undersøgelse for at kortlægge dopingsnyd i international sport. Den såkaldte McLaren-rapport viser, at over 1000 russiske atleter systematisk og med statslig hjælp har dopet sig til medaljer ved blandt andet OL.

Problemet med den russiske doping er så systematisk og omfattende gennem 30 forskellige sportsgrene, at der ikke er andet at gøre end at lukke døren totalt for Rusland. I alle sportslige sammenhænge. Det mener direktør i Anti Doping Danmark, Michael Ask.

- Jeg kan ikke se, at Rusland har nogen som helst plads i sport på internationalt niveau. Hverken som arrangør, medarrangør, eller hvad man kunne forestille sig. Lige nu må Rusland udelukkes fra al international sport. Så er det i virkeligheden op til Rusland selv at vise, at de vil frem, siger Michael Ask til DR.

Russisk erkendelse nødvendig

Den danske anti-dopingboss ser ikke nogen nem løsning på det omfattende problem, men det skal løses indefra via erkendelse hos de russiske syndere og myndigheder.

- Kultur er svær at ændre fra dag til dag. Det kræver først og fremmest, at Rusland erkender, at der har været et problem. Mit gæt er, at det bliver svært for Rusland at erkende, for det går helt op i den politiske top, og det ville være det samme som at erkende, at deres internationale politik generelt har fejlet. Det tror jeg, de vil have svært ved, siger han.

De mere end 1000 atleter, der har været involveret i doping, har været med til sommer-OL i 2012, vinter-OL i 2014, VM i atletik i 2013 eller VM i svømning i 2015.

Facebook
Twitter