Arsenal-stjerne håndplukker dansker til sit nystartede esportshold

Den tyske arsenal-spiller Mesut Özil har lanceret sit eget esportshold. Danske Fatih Üstün skal være holdets profil.

Arsenal-profilen Mesut Özil har startet sit eget esportshold, og han har valgt den danske Faith Üstün som holdets første spiller. (Foto: Line Berg DR Sporten)

Det var den 19-årige dansker Fatih Üstün, der stod øverst på ønskelisten, da den tyske arsenal-spiller Mesut Özil igangsatte jagten på spillere til sit nystartede esportshold Team Özil #M10.

Søndag blev det så annonceret, at danskeren er holdets første spiller.

- Jeg var helt spændt i kroppen, da det blev annonceret, fortæller Fatih Üstün og siger om Mezut Özil:

- Han er mit idol i virkeligheden.

Mezut Özil lancerede i begyndelsen af august sit esportshold, der skal konkurrere i computerspillet FIFA, i samarbejde med firmaet eSportsreputation.

Den nu forhenværende tyske landsholdsspiller har angiveligt længe været stor tilhænger af FIFA og er tidligere blevet udnævnt som brandambassadør for FIFA eWorld Cup 2018.

Det var gennem det sociale medie instagram at den tyske fodboldspiller Mesut Özil 2. august offentliggjorde nyheden om, at han havde lanceret esportsholdet Team Özil #M10. "I de kommende uger vil vi lede efter spillere i hele verden, som skal repræsentere holdet i nationale og internationale EA FIFA-konkurrencer" skriver Mesut Özil på instagram. Den første i rækken blev den danske Fatih Üstün. (Foto: Line Berg DR Sporten)

Vandt klub-VM

19-årige Fatih Üstün fik lidt af et chok, da han fik beskeden om, at det var netop ham, den tyske fodboldstjerne havde i kikkerten til sit e-sportshold. Men for dem, der følger med i den internationale FIFA-schene, kommer det dog næppe som nogen overraskelse.

For selvom det først er inden for det seneste år, at danskeren, der er e-sportens verden er kendt som FIFAÜstün, er begyndt at toppe de internationale ranglister, så fik han for alvor markeret sig som en af verdens bedste FIFA-spillere, da han tidligere på året vandt klub-VM med Brøndby eSport.

Allerede i karrierens spæde start vidste Fatih Üstün, at han gerne ville prøve kræfter med de udenlandske e-sportsligaer, og nu - blot et år inde i karrieren - har den ambitiøse FIFA-spiller så skrevet kontrakt med den tidligere tyske landsholdsspiller Mesut Özils hold Team Özil #M10.

- Det er utrolig fedt, at jeg kan spille for Özil, og at det så også giver mig chancen for, at jeg kan være FIFA-spiller på fuld tid. Jeg får en månedsløn, og jeg får alle de faciliteter, jeg har brug for, og det føles utrolig fedt, siger den nye Team Özil-profil.

Med i kontrakten er både en coach, en fysioterapeut og en mentaltræner samt en splinterny streamningcomputer, som Team Özil-spillerne skal bruge, når de løber ind på den virtuelle fodboldbane.

Kontrakten mellem FIFAÜstün og Mesut Özil gælder foreløbigt for et år, men den 19-årige dansker drømmer allerede om at forlænge samarbejdet.

- Hvis jeg klarer det godt, så bliver kontrakten selvfølgelig bedre. Men det, der er risikabelt ved FIFAkarrieren, er jo, at spillet skifter hver år, og der kommer alle mulige nye ting i spillet. Så det kan lige pludselig være, at jeg har et dårligt år, og at jeg så ikke har et hold om et år.

- Det er selvfølgelig meget risikabelt, men jeg gør alt, hvad jeg kan, for at blive på Team Özil-holdet, siger han.

Fatih Üstün har endnu ikke mødt Mesut Özil, men planen er, at de to snart skal mødes i Arsenal-spillerens hjemby London.

Facebook
Twitter