Astralis før hjemmebane-finale: 'Det handler om prestige'

For Astralis handler søndagens ESL Pro League-finale ikke om præmiepenge, men om at skrive historie.

Når det danske Counter-Strike-hold Astralis søndag spiller finale på hjemmebane i Odense ved ESL Pro League, handler det ikke om den store præmiesum. For det danske Counter-Strike-hold handler det om at finde kuglepennen frem og skrive Counter-Strike-historie.

De danske hjemmebanefavoritter vil nemlig være det første hold til at vinde den første Intel Grand Slam nogensinde. Trofæet uddeles, hvis et hold vinder fire titler inden for et spænd på ti turneringer i ESL- og Dreamhack-regi. Astralis mangler kun én titel.

Udover en potentiel førstepræmie på 250.000 dollars følger der med Intel Grand Slam-titlen en bonuscheck på én million dollars. Det er dog ikke pengene, Astralis spiller for, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander, der har den ansvarsfulde titel som anfører på holdet.

- Det der betyder allermest er prestigen. Vi kan med en sejr i finalen skrive os i historiebøgerne, som det først hold, der har vundet en Intel Grand Slam. Den million dollars, der følger med er bare en bonus.

For Astralis-træner, Danny ’zonic’ Sørensen, er præmiepengene også sekundære.

- Vi gør alt for at gøre det så svært for de næste storhold at slå de rekorder, vi er ved at sætte, siger Astralis-træneren.

I finalen skal danske Astralis møde det nordamerikanske storhold Team Liquid. Selvom det danske hold suverænt topper verdensranglisten, er sejren ikke givet på forhånd, siger Danny ’zonic’ Sørensen.

- Der er ikke noget, der bliver nemt. Selvom det har set nemt ud mod Liquid, så synes jeg, de har set skræmmende gode ud på det seneste.

Om danske Astralis skal finde kuglepennen frem og skrive Counter-Strike-historie, kan du finde ud af, når finalen bliver sendt kl. 15:45 på DR3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter