Barsk kapsejladsetape holder spændingen intakt samlet

Team Brunel var det hurtigste hold rundt om Kap Horn, og vandt dermed en af de hårdeste etaper i Volvo Ocean Race.

Team Brunel henter en etapesejr efter en oplevelse, der var barsk for alle de deltagende hold. (Foto: SUMAYA HISHAM © Scanpix)

Kap Horn er en af de absolut sværeste passager i hele verden på en båd, og det fik deltagerne i årets Volvo Ocean Race i høj grad at mærke i mere end en forstand.

Men af bådene var Team Brunel den stærkeste til at komme igennem udfordringerne og komme over målstregen i den brasilianske havn i Itajaí.

Den syvende etape af Volvo Ocean Race, som gik fra Auckland i New Zealand, vil dog blive husket for andre ting end de sportslige. Kort før rundingen af Kap Horn røg Team Sun Hung Kai/Scallywags besætningsmedlem John Fisher nemlig overbord.

Og selvom der blev ledt i lang tid i håbet om at finde ham, så lykkedes det ikke. Derfor endte man i sidste ende med at betragte ham som tabt til havet.

Det betød, at hans hold trak sig fra etapen omgående i sorg over tabet. De andre både fortsatte dog.

Dansk båd trækker sig

Men ikke lang tid efter blev den dansk-amerikanske Team Vestas 11th hour racing-båd nødt til at trække sig også på grund af en knækket mast. Ingen af besætningsmedlemmer kom noget til, men de blev nødt til at søge til havn i Falklandsøerne

Her forsøger de lige nu at komme til Brasilien med båden, så de kan være med på næste etape. Danske Jena Mai Hansen er lige nu ikke med på båden.

Med Team Brunels sejr hænger de på i toppen samlet, som føres af den kinesiske båd Dongfeng Race Team med 46 point. De har syv og ti point ned til MAPFRE og Team Brunel på anden- og tredjepladsen.

På fjerdepladsen ligger Team Akzonobel med det danske besætningsmedlem Nicolai Sehested, som du kan læse meget mere om ham lige her.

Der mangler fire etaper af årets udgave af Volvo Ocean Race. Den sidste etape slår et smut forbi Aarhus, når den starter den 21. juni.

Facebook
Twitter