Blandede følelser hos dansk EM-sølvvinder: 'Både glad og skuffet'

Simone Tetsche havde håbet på mere i EM-finalen, hvor formen måske var til mere.

Simone Tetsche var både glad og skuffet efter sin EM-medalje. Foto: Kasper Thrane

Målsætningen blev sådan set nået, men derfor behøver konkurrencegenet i den grad ikke at være tilfredsstillet.

Sådan var det i hvert fald ikke for den danske BMX-rytter, Simone Tetsche, der lørdag eftermiddag vandt EM-sølv.

Du kan se finalen her.

Årsagen skal findes i det faktum, at Tetsche gennem et overlegent semifinale-ridt kørte sig selv i 'pole position' til finalen. Med hurtigste tid i de to heats kunne hun nemlig selv vælge bane, og derfor tog danskerne bane et.

Ved siden af stod dog den hollandske verdensmester, Laura Smulders, som også endte med at tage guldet foran Tetsche med en margin på blot 0,265 sekunder.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad, men samtidig også lidt skuffet, siger Simone Tetsche.

- Jeg følte mig rigtig godt kørende, og det nok også første gang, at jeg ærgrer mig lidt over en sølvmedalje, selv om jeg selvfølgelig er rigtig glad for at nå min målsætning om at få en medalje med hjem, siger Tetsche.

Drømmer om OL-medalje

Simon Tetsche har haft en hård sæson plaget af skader, så derfor var EM-sølvet et godt pejlemærke for fremtiden, hvor der inden længe skal kæmpes om OL-billetter.

- Kvalifikationen begynder først i næste måned, men det er helt fantastisk at føle sig i så god form. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at samle point ind, for jeg vil sgu gerne til Tokyo og tage en medalje med hjem, siger Simone Tetsche.