Blod, sprit og sandbanker: Dansk MMA-kæmper rykker til 'Fight Island'

Nicolas Dalby skal den 25. juli kæmpe på UFC's Fight Island i Abu Dhabi.

Nicolas Dalby var senest i kamp mod brasilianske Alex Oliveira ved UFC-Fight Night i Royal Arena i september. (Foto: Anthon Unger)

Den danske UFC-kæmper Nicolas Dalby kan godt få støvet sit rødbedefarvede pas af.

I slutningen af juli går turen nemlig til Emiraterne, nærmere bestemt Abu Dhabi og Yas Island, der er blevet omdømt til 'Fight Island'. Forvirret? Tja. Skøn ø, mange navne.

For en uge siden annoncerede UFC-præsident Dana White, at organisationen havde købt Yas Island, omdøbt den til 'Fight Island', så det på den måde ville være muligt at samle MMA-fightere fra hele verden under kontrollerede forhold. I juli flyver UFC derfor flere af deres allerstørste stjerner ind fra hele verden og forvandler for en stund Yas Island i Abu Dhabi til 'Fight Island'.

På en privatejet del af øen er der blevet skabt en 25 kvadratkilometer sikkerhedszone, hvor kun UFC’s kæmpere, trænere og andet nødvendigt personale må opholde sig. Her har de adgang til en kamparena, træningsfaciliteter, restauranter og et hotel.

Alt før, under og efter kampe vil ske på øen, hvilket også betyder, at ingen kommer til at forlade øen mens det hele står på.

Den gruppe er 34-årige Nicolas 'Lokomotivo' Dalby også en del af.

Den 25. juli træder danskeren ind i oktagonen på 'Fight Island', hvor engelske Danny 'Hot Chocolate' Roberts venter. En tidligere bokser, der har 17 sejre og fem nederlag på sit professionelle cv i MMA.

Nicolas Dalby under MMA-stævnet 'Cage Warriors' i K.B. Hallen tilbage i marts 2019. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

De to skulle allerede have kæmpet i London tilbage i marts, men den kamp blev udsat på grund af den globale coronakrise.

Tilbage i december blev kampen første gang planlagt, og dengang lød det således fra Nicolas Dalby på Twitter.

- Julen kom tidligt i år, og lokomotivet er klar til at køre igennem det næste offer, der er bundet fast til skinnerne.

Nicolas Dalby, der i karrieren over to omgange har været på kontrakt i UFC, har selv 18 sejre, tre nederlag, en enkelt uafgjort samt en 'no contest' fra juni sidste år, hvor opgøret mod Ross Houston i Cage Warrios blev afblæst undervejs.

Nicolas Dalby var dog senest i kamp under UFC i september, hvor det blev til en overbevisende sejr i Royal Arena mod brasilianske Alex Oliveira.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter